Direkt till innehållet

Made in Halland popup-butik

I popup-butiken Made in Halland träffar du och handlar av slöjd- och konsthantverksföretagare verksamma i Halland. Här möter du en bredd av tekniker, material och formspråk. Urvalet till monterbutiken sker genom en jurybedömd utlysning med kriterier kring hållbarhet, egen formgivning och lokal produktion.

Med denna satsning vill Kultur i Halland – Slöjd skapa nya arenor och främja samarbeten genom att möjliggöra för små slöjd- och konsthantverksföretag att gå samman och lyfta varandras hantverk.

Kollage med slöjdade föremål.

Slöjdare sökes till popup-butik

Ta chansen att visa ditt hantverk för en stor publik. I försäljningsmontern Made in Halland på vävmässan VÄV2022 presenterar vi 12 företag. Är du ett av dem? Ansök senast 8 augusti!

Made in Halland är en popup-butik för dig som vill dela en monter för försäljning på vävmässan VÄV2022 med andra slöjd- och konsthantverksföretagare. Dina hantverksprodukter behöver inte ha anknytning till vävning. Tillsammans synliggör vi slöjdens och konsthantverkets bredd och styrkan i att verka gemensamt.

Satsningen vänder sig till dig som är företagare inom slöjd och konsthantverk och verksam i Halland. En jury gör urvalet till monterbutiken.

Om mässan

Vävmässan VÄV2022 går av stapeln 22–24 september på Halmstad Arena. Det är ett stort internationellt arrangemang som hålls vart tredje år och besöks av runt 8 000–10 000 personer. På mässan står hållbarhet, görande och inspiration i centrum.

Läs mer om mässan och se hela programmet på vav2022.se

Produkter

Vi söker slöjd- och hantverksprodukter som passar besökarnas många olika önskemål och ser därför att du presenterar produkter för olika ändamål och prisnivåer. Dina hantverksprodukter behöver inte ha anknytning till vävning utan fokus ligger på hållbarhet, egen formgivning och lokal produktion.

När du ansöker kan du presentera upp till åtta slöjd- och hantverksprodukter du vill delta med.

Du kan inte ansöka med matprodukter.

Monter

Montern är 15 m2, 5 m meter bred och 3 m djup. Vi har 12 sökbara platser.

De företag som väljs ut för medverkan turas om att bemanna montern.

Jury

Urvalet gör utvecklarna på Kultur i Halland – Slöjd tillsammans med representanter från butikerna på Hallands Konstmuseum och Tjolöholms slott. Urvalet sker utifrån vävmässans tre ledord Hållbarhet, Görande och Inspiration samt efter kriterierna egen formgivning och lokal produktion. Juryn strävar även efter representation från alla kommuner, en bredd av tekniker, material och formspråk. Beslut kan ej överklagas.

Mervärde

Denna utlysning sker genom ett samarbete med representanter från museibutiken på Hallands Konstmuseum och Tjolöholms slott. I ansökan har du möjlighet att ange om du önskar fler försäljningsplattformar genom att presentera dig för fler butiker på museer i Halland.

Villkor för deltagande

De som blir antagna träffas den 6 september eftermiddag/kväll och den 21 september kl. 12-20 i Halmstad för monteruppbyggnad. Genom träffarna får du inblick i dina monterkollegors hantverk, vilket betyder att alla kort kan berätta om all slöjd i montern under sitt säljpass. Under mässan kommer du tillsammans med minst två personer att bemanna montern efter ett rullande schema.

Den subventionerade avgiften för monter och deltagande är 600 kr exkl. moms. Ansökan är bindande efter att du bekräftat erbjuden plats. Avgiften betalas inte tillbaka vid avhopp eller förhinder.

Montern har ingen gemensam kassa utan varje företag ansvarar för sitt eget kassasystem och kvittohantering. För att underlätta kassahanteringen och möjliggöra betalning, oavsett vem som vid tillfället bemannar montern, behöver du kunna ta emot betalning via Swish för att delta.

Ansökan

I ansökan uppger du dina företagsuppgifter samt presenterar upp till åtta slöjd- och hantverksprodukter du vill delta med. Detta gör du enklast genom att först sätta samman din presentation, bild och text, till en gemensam fil som du bifogar i ansökan.

Du ansöker genom att fylla i formuläret och ladda upp din produktpresentation via denna länk senast 8 augusti

Viktiga datum

  • Sista ansökningsdag är 8 augusti
  • Antagningsbesked ges 19 augusti
  • Ansökan är bindande efter att du bekräftat erbjuden plats, bekräftas senast 31 augusti
  • Deltagande vid planeringsträff 6 september, eftermiddag/kväll
  • Monter- och deltagaravgiften, 600 kr exkl. moms, betalas senast 16 september
  • Deltagande vid byggnation av montern 21 september
  • Monterbemanning enligt schema 22–24 september

Kontakt

Har du frågor eller funderingar kontakta Veronica Olofsson, utvecklare i slöjd och konsthantverk, på veronica.olofsson@regionhalland.se för mer information.

Senast ändrad: