Direkt till innehållet

Vävmässan VÄV2022

VÄV2021 blir VÄV2022 – Då pandemin fortsatt förhindrar oss att på ett säkert sätt kunna genomföra den internationella Vävmässan i Halmstad hösten 2021, har Svenska Vävrådet tillsammans med sina samarbetspartner, Kultur i Halland - Slöjd på Region Halland, Destination Halmstad, Halmstad Arena och PR Media, beslutat att mässan genomförs 22-24 september 2022. Givetvis under förutsättning att situationen är under kontroll.

Vävmässan är ett stort internationellt arrangemang med många utländska besökare. Den besöks av runt 8 000–10 000 personer, flera av dem i en äldre åldersgrupp, även en del av de medverkande är lite äldre. Detta var ett självklart beslut och vi ville fatta det så tidigt som möjligt med hänsyn till utställare, medverkande och besökare. Vi ser fram emot att få arrangera VÄV2022 i Halmstad!

VÄV2022 erbjuder ett välfyllt program på Halmstad Arena samt arrangemang både i Halmstad och i Halland med omnejd. Svenska Vävrådet kommer fortlöpande att informera om vad som gäller i fråga om biljettköp och kommande program på vav2022.se.

Ett stort antal aktörer har redan lagt ner mycket planerings- och förberedelsearbete kopplat till vävtemat. Flera av dem försöker nu också flytta fram utställningarna och programaktiviteter till nästa höst, bl a Hallands Konstmuseum, Vävsalongen på Halmstads Konsthall och fler arrangörer ser just nu över hur de kan ändra i sina agendor.

Vi kommer alla gemensamt att se till att VÄV2022 blir en helt fantastisk mässa, där vi åter kan träffas och uppleva glädjen i vävningen tillsammans!

Vävmässan erbjuder föredrag, textila utställningar och ett stort utbud av både svenska och internationella utställare. Olika bussutflykter går att ta del av till intressanta besöksmål.

Affisch för VÄV2022.

Välkommen till VÄV2022, 22–24 september 2022 på Halmstad Arena!

Program och all information om vävmässan finns på vav2022.se

Huvudarrangör är Svenska Vävrådet som tillsammans med en eller flera lokala partner ansvarar för arrangemanget. Lokala samarbetspartner är Halmstad Convention Bureau och Kultur i Halland – Slöjd.

Under mässan vill Region Halland visa upp vad vi har för textila samtida konstnärer här i Halland såväl som hur vårt textila – främst vävda – arv ser ut.

Kontakt på Region Halland

Om du har frågor om vävmässan eller om att medverka som värd eller värdinna, kontakta gärna:

Marita Jönsson, utvecklare slöjd och konsthantverk

E-post: Marita.jonsson@regionhalland.se

Telefon: 035 17 98 81

Senast ändrad: