Filmläger för dig som är 11-15 år

Lär dig göra film och ha kul tillsammans! Filmlägret hålls på Katrinebergs folkhögskola i Vessigebro utanför Falkenberg 25-29 juni 2018, det blir fyra övernattningar och många roliga aktiviteter. Inga förkunskaper behövs, vi lär dig allt om hur man gör och hur dina filmer kan bli ännu bättre.

Gruppbild från filmläger.

En kurs för dig som är mellan 11-15 år. Lär dig mer, eller testa för första gången!

Du får göra film för youtube, testa greenscreen, lära dig ljussättning och ta ljud. Helt enkelt göra massa kul film och träffa nya kompisar. Erfarna handledare går igenom grunderna i regi, skådespeleri, manus, foto, ljus, ljud och redigering. Vi jobbar med full filmutrustning och redigering.

Vi börjar måndagen den 25 juni kl. 09.00. Kursen beräknas sluta fredagen den 29 juni kl. 16.00.

• Kostnad för kursen är 1.500 kr, vilket inkluderar helpension. Egna sängkläder medtages.
  • För att delta ska du vara mellan 11-15 år och skriven i Halland.
  •  Sista ansökningsdag: 1 juni
  • Anmäl dig här!

Deltagare kan söka ekonomiskt stöd för deltagande hos Majblomman, se www.majblomman.se

Tre unga filmare med kamera och ljudutrustning.

Kursens handledare är:

Emma Nordström, filmregissör, producent och manusförfattare, utbildad vid Katrinebergs folkhögskolas filmlinje. Driver produktionsbolaget movEmotion AB, www.movemotion.se.

Jimi Vall Peterson, filmregissör och manusförfattare, utbildad vid filmlinjen på Katrinebergs folkhögskola. Han driver nu produktionsbolaget Färgfilm och har gjort kortfilmer som "Avtryck" och "Efterklang", som visats på festivaler i Sverige och utomlands.

Johanna Andersson, regissör, manusförfattare, utbildad vid Katrinebergs folkhögskolas filmlinje. Prisad för kortfilmen ”Ja må jag leva” och visade sin senaste kortfilm "Mötas" under Göteborgs Filmfestival 2016. Driver nu produktionsbolaget Färgfilm: www.fargfilm.se.

Filmlägret arrangeras av Filmresurscentrum i Region Halland, Kultur i Halland—Film och  Katrinebergs folkhögskola.

Kontakta oss gärna om du har frågor!

Emma Nordström, kursledare, telefon 0730-98 26 03 eller via e-post emma@movemotion.se.

Annika Westerhult, projektledare Filmresurscentrum, telefon: 073-306 00 36, e-post: Annika.Westerhult@regionhalland.se

Katrinebergs folkhögskola, telefon 0346-575 00.