Game Jam - Design and Writing

Game Jam är ett speldesignläger för dig som är mellan 15-19 år och vill skapa spel tillsammans med andra. Game Jam hålls den 25-29 juni på Löftadalens folkhögskola i Åsa och workshopledare är Bobbi Augustine Sand, speldesigner och författare från Malmö.

Lost Civilization. Illustration av Adrian Wirén.

Game Jam - Design and Writing är ett speldesignläger som hålls 25-29 juni 2018 på Löftadalens folkhögskola i Åsa, Kungsbacka.

Game Jam är för dig som är 15-19 år. Det är gratis att delta, men det är begränsat antal platser (20). Du som söker ska så klart vara intresserad av spel, men du behöver inte ha erfarenhet av att skapa egna spel sen innan. Under Game Jam skapar vi både analoga och digitala spel, i fokus är berättandet. 

Om du vill skapa digitala spel kan du ta med din egen dator, men det finns också möjlighet att låna bärbar dator om du behöver.

Du bor på Löftadalens folkhögskola hela veckan. Alla måltider ingår. Vuxna ledare är med hela tiden.

Bobbi Augustine Sand är workshopledare

Bobbi A Sand.Bobbi A Sand är speldesigner och författare, och älskar subkulturer, musik och att skapa saker.

Bobbi har arbetat med spel sedan 2006, både med digitala spel och med brädspel. Just nu arbetar hon på det berättelsebaserade datorspelet Knife Sisters.

Bobbi skriver också romaner med teman som relationer, identitet, sexualitet och skapande.

Läs mer om Bobbi

Game Jam-coacher

Erika Johnsson och Emilia Balla är med under hela Game Jam.

Emilia Balla och Erika Johnsson.

Erika Johnsson arbetar som ungdomsbibliotekarie på Stadsbiblioteket i Halmstad men hon är också en spelnörd som gör 3D-animeringar på fritiden. Hon har pluggat dataspelsutveckling på Högskolan i Skövde och gillar egentligen alla typer av spel, både digitala och analoga. Favoritspel är svårbestämt men The Witcher-serien och Civilization-serien är spel som står ut, och Charterstone är ett brädspel som tas fram varje vecka hemma hos Erika.

Emilia Balla arbetar som ungdomsbibliotekarie på Hyltes folkbibliotek, men bor i Halmstad. Hon är bra på datorer, olika program och spel. Emilia gillar brädspel som Monopol och Trivial Pursuit, hon har också bra koll på digitala spel som finns och vilka som är populära. Själv älskar hon pusselaktiga spel, typ Candycrush (hennes guilty pleasure) och Tiny Bang Story. Det senaste hon har börjat spela är Pear’s Peril, men hennes favorit bland digitala spel är klassikern Mysteriet på Greveholm!

Program 25-29 juni 2018

  • 25 juni - Erika och Emilia tar emot före lunch, från kl 11.30. Vi äter tillsammans och sen sätter vi igång.
  • 26-28 juni - Bobbi Augustine Sand håller i workshoppar.
  • 29 juni - Vi gör klart våra projekt och avslutar veckan kl. 16.

Förutom dagar fyllda med spel finns det möjlighet att delta i andra roliga aktiviteter tillsammans med Game Jam-coacherna Erika Johnsson och Emilia Balla.

Ansökan

Sista ansökningsdag var 10 juni.

Veckan är ett samarbete mellan folkbiblioteken i Halland och Kultur i Halland.