Game Jam - Design and Writing

Game Jam är ett speldesignläger för dig som under lekfulla former vill skapa spel tillsammans med andra spelfantaster. Under 2019 kommer vi att arrangera två Game Jam, ett under våren och ett under hösten.

Lost Civilization. Illustration av Adrian Wirén.

Speldesignläger i april för dig som är 16–19 år

Vårens Game Jam är för dig som är mellan 16–19 år. Det kommer att vara 15-18 april på Katrinebergs folkhögskola i Vessigebro utanför Falkenberg. Mat, boende och material till spelskapande ingår. Vill du låna dator går det bra.

Lägret är kostnadsfritt, men antalet platser är begränsade.

Du behöver inga förkunskaper – bara intresse för spel

För att delta krävs inga erfarenheter av att skapa spel sedan tidigare eller speciella kunskaper, bara ett intresse för spel. Under Game Jam får du möjlighet att skapa både analoga och digitala spel med berättande i fokus. Du kanske redan har en spelidé, men det behövs inte. Det viktiga är att ha kul tillsammans.

Anmäl dig senast 1 april

Ett spel som skapades under Game Jam 2018.Anmäl dig senast 1 april i anmälningsformuläret till Game Jam.

Senast 5 april får du ett mejl som berättar om du har fått en plats eller inte.

Sagt av förra årets deltagare:

”Jag tyckte det var trevligt att vi alla kunde vara tillsammans. Utbildningen var toppen.”

“It was very fun to meet new people with the same interest and the experience was very resourceful and I learned many necessary aspects of gaming, and saw things from different perspectives.”

Under Game Jam träffar du:

Emma Paradis – Game Jam-coach

Emma Paradis.Emma Paradis arbetar som ungdomsbibliotekarie på stadsbiblioteket i Halmstad. Det är inte ofta Emma spelar tv-spel, men hon har ändå bra koll på vilka spel som finns och vilka som är mest populära. Mycket tack vare en spelintresserad sambo. I tv-spelsvärlden är Emma lite retro, hon har mest spelat Nintendo 8-bitars, olika Super Mario spel. I nyare väg gillar hon L.A. Noire. Sällskaps- och brädspel är hennes grej, i de flesta former, favoriterna just nu är Spank the monkey och Klask. Får Emma på något sätt pussla är det en självklar bonus. Emma ser fram emot sitt första Game Jam och hoppas det blir ett härligt, så där lite lagom galet gäng!

Nina Palm – Game Jam-coach

Nina Palm.Nina Palm skulle gärna kalla sig för bokbarista. Hon har en förkärlek för magi och små blå hästar. Nina har ett ovanligt starkt och fint spelminne av Svavelvinter, ett Dungeons and dragons-rollspel. Hon spelade även Vampire under en lång period. För tillfället spelar hon gärna brädspelen Dixit eller Pandemic. En nyligen läst bok som hon gillar är "Slutet" av Mats Berggren. Andra favoriter är Odins barn, Midnattsmörker, Norra Latin och Kattvinden. Hon tittar gärna på "Once upon a time" eller "Riverdale". Nina arbetar som bibliotekarie med fokus unga och skola i Kungsbacka. Att vara Game Jam-coach är något Nina verkligen ser fram emot!

Bobbi A Sand – workshopledare

Bobbi A Sand.Bobbi A Sand är speldesigner och författare från Malmö. Bobbi har jobbat med spel sedan 2006, först i Ozma Speldesign och nu i Transcenders Media. Just nu arbetar Transcenders Media med ett berättelsebaserat indiespel; Knife Sisters. Bobbi håller ofta i workshopar kring spel och berättande. Bobbi gillar att titta på anime. En favoritserie är Bakuman som handlar om två unga killar som vill bli manga-tecknare.

Några hålltider

Måndag 15 april

9:30  Nina och Emma tar emot på Katrinebergs folkhögskola
12:00 Lunch
13:00 – 17.00 Workshop med Bobbi med avbrott för fika

Tisdag – onsdag 16-17 april

9:30 – 16:30 Workshop med Bobbi med avbrott för måltider

Torsdag 18 april

9:30 – 12:00 Workshop med Bobbi
12:00  Lunch
13:00 – 15:00 Avslutning med Nina och Emma

Under kvällarna kommer det vara möjligt att göra saker tillsammans, till exempel titta på film.

Game Jam arrangeras av Kultur i Halland tillsammans med de halländska folkbiblioteken.