Direkt till innehållet
30 Sep Bli location scout – hitta platser för filminspelning

Bli location scout – hitta platser för filminspelning

Vill du vara med och hitta inspelningsplatser i södra Sverige till nästa film och tv-serie?

Att hitta rätt inspelningsplatser för dramaproduktioner är en oerhört viktig del av film- och tv-produktion. Många gånger kan t.o.m. platserna vara en karaktär i berättandet. Det behövs fler location scouter i södra Sverige som kan visa svenska och internationella bolag allt det vi har att erbjuda i våra regioner.

Southern Sweden Film Commission arrangerar därför under hösten de första digitala orienteringsdagarna inom området location scouting / platsletning för er i Blekinge, Halland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg och Skåne.

Oscar Hansen kommer att guida er inom konsten att hitta rätt platser. Oscar är baserad i Skåne och arbetar som rekvisitör, platsletare och platschef inom film, teater, foto och events sedan 1988.

Syftet är att ett antal deltagare från regionerna Blekinge, Halland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg och Skåne får en insyn och kunskap i platsletning/location scouting. Utbildningen genomförs via webbseminarium med föreläsningar där också deltagarna aktiveras genom egna uppgifter att utföra och redovisa.

Anmälan

Det är ett begränsat antal platser så anmäl dig nu senast den 25 september till Mikael Svensson på mikael@filmiskane.se. Skriv gärna ett par rader varför du vill delta.

Kursinnehåll

• Bakgrund (varför det är viktigt för en region att snabbt kunna lämna förslag på attraktiva inspelningsplatser)
  • Arbetsmetoder olika sätt att ta foton, förmedla bilder, mood boards, referensbilder
  • Branschkännedom No budget, low budget, reklam, spelfilm
  • Lagar och regler
  • Allemansrätt, naturreservat, inom/utanför tätort m.m.

Målbild

Att deltagarna efter avslutad ”utbildning” ska kunna leverera bra och intressanta förslag på inspelningsplatser utifrån underlag från frågeställaren.

Vilka ska gå utbildningen?

Vem ska gå utbildningen och vilka kunskaper och egenskaper är bra att ha?

• Personer som arbetar inom filmindustrin som vill bredda sin kompetens
  • Personer som vill ta sina första steg in i filmbranschen
  • Bra lokalkännedom
  • Social kompetens
  • Kunskap inom fotografering
  • Digitala kunskaper – presentationer
  • Språkkunskaper

Kontaktpersoner för Southern Sweden Film Commission

Om du vill veta mer eller har frågor om utbildningen, kontakta gärna nedanstående personer din region.

Filmregion Sydost (Blekinge, Kalmar, Kronoberg)

Patrik Hörberg – patrik@filmregionsydost.se

Region Halland, Kultur i Halland

Anna Eriksson – Anna.K.Eriksson@regionhalland.se

Kultur, Region Jönköpings län

Charlotta Miller – charlotta.miller@rjl.se

Film i Skåne

Mikael Svensson – mikael@filmiskane.se

Southern Sweden Film Commission

Regionsamverkan Sydsveriges styrelse har gett utskottet för kultur och utskottet för regional utveckling i uppdrag att genomföra gemensamma insatser för att stärka samverkan inom filmkulturell verksamhet samt öka produktionen av film och rörlig bild i Sydsverige. Inom Film i Skånes varumärke Southern Sweden Film Commission utvecklas för närvarande ett samarbete med de övriga sydsvenska regionerna med syfte att via attraktiva marknadsaktiviteter öka antalet filminspelningar i hela södra Sverige.

Läs mer om Southern Sweden Film Commission

Fotografi: Bild från tv-serien Falkenberg Forever. Producerad för SVT 2020. Med stöd för locationscouting av Kultur i Halland – Film genom Region Hallands samverkan med Southern Sweden Film Commission. Foto: Søren Pedersen.

Senast ändrad:

Kategori: Film och rörlig bild

Tid: Onsdag 30 september kl. 9.00-13.00

Plats:

Webbseminarium

Sista anmälningsdag: 2020-09-25

Målgrupp: För dig som vill vara med och hitta inspelningsplatser i södra Sverige.

Entrè:

Ingen kostnad för deltagande. Anmäl dig till Mikael Svensson på mikael@filmiskane.se . Skriv gärna ett par rader varför du vill delta.