Direkt till innehållet
23 Okt Digital inspirationsdag om Skapande skola

Digital inspirationsdag om Skapande skola

Barn och unga, Kultur i Halland, bjuder in till en digital förmiddag om Skapande skola, för kulturaktörer verksamma i Halland. Vi får lyssna till två spännande presentationer som förhoppningsvis kan inspirera till kommande projekt.

• Hur marknadsför jag mig själv och mina idéer och vilka kanaler är bäst? Producentbyrån ger råd och tips kring kommunikation och administration.
  • Vi får även en presentation av ”Jaget och laget”, ett Skapande skola-projekt som genomförts i Halland.

Dagen arrangeras av Kultur i Halland och riktar sig framförallt till kulturaktörer verksamma i Halland. Dagen är kostnadsfri och sänds digitalt.

Vid den avslutande punkten finns möjlighet att ställa frågor till de medverkande. Det gör du via e-post till: lovisa.nilsson@regionhalland.se

Kl 9.00 Välkommen

Moderator Johanna Andersson och Jimi Vall Peterson hälsar välkommen berättar lite mer om förmiddagen

Kl 9.05–9.50 Hur gör jag för att synas och hittar jag ett lockande tilltal?

Presentatör: Dag Rosenqvist, Producentbyrån
Hur gör jag som kulturaktör för att synas och hur hittar jag ett lockande tilltal? Vilka kanaler ska jag använda? Hur kommer jag i kontakt med målgruppen och vad ska jag tänka på när jag formulerar ett kontrakt? Dag Rosenqvist från Producentbyrån kommer att ge generella råd och tips till kulturaktörer inom kommunikation och administration.

9.50–10.00 Mellansnack – med Skapande skola i fokus

Samtal

Kl 10.00–10.30 ”Jaget och laget – fotbollskultur i serieform”

Illustration med två fotbollsspelare.

Presentatör: Ylva Oknelid serietecknare, Nils Börén Falkenbergs kommun, Lotta Sandberg Konst i Halland/Konstexpressen
I maj 2020 skulle slutspelet i fotboll för tjejer födda 2003, UEFA F17-EM, ha spelats i Sverige med matcher i Falkenberg, Halmstad, Varberg och Ängelholm. På grund av Covid-19 ställdes fotbollsturneringen in men Skapande skola projektet ”Jaget och laget – fotbollskultur i serieform” kunde genomföras i samarbete mellan Konst i Halland/Konstexpressen*, de tre halländska kommunerna och serietecknarna Ylva Oknelid och Minna Svensson. Vi får en presentation av ett omfattande och spännande Skapande skola projektet med utgångspunkt från Falkenbergs kommun där Ylva Oknelid jobbade i skolorna.

10.30–11.00 Avslutande samtal och frågestund

Avslutande samtal mellan de medverkande. Vill du ställa en fråga, mejla: lovisa.nilsson@regionhalland.se

Medverkande

Filmregissörerna Johanna Andersson och Jimi Vall Peterson driver tillsammans produktionsbolaget Färgfilm. Vid sidan av sitt eget filmskapande, beställningsfilmer, visningar och evenemang så har de också flerårig erfarenhet av filmpedagogisk verksamhet – bland annat som filmlärare på Halmstads kulturskola. De har genomfört flertalet projekt i film- och bildkunnighet inom Skapande skola och Skapande förskola i Halmstad.

Dag Rosenqvist är sedan 2011 delägare i Producentbyrån med bas i Göteborg. Producentbyrån är ett team producenter och projektledare som arbetar med olika artister, grupper och projekt inom scenkonst, där Dag främst arbetar med koordinering, produktion, kommunikation, rådgivning och webb samt frågor som rör publikutveckling och ny musik. Dag har en tvåårig utbildning till kulturprojektledare vid Kulturverkstan i Göteborg och är även aktiv som tonsättare och musiker.

Ylva Oknelid är serietecknare och illustratör uppväxt i Falkenberg men nu boende i Malmö. Hon har jobbat pedagogiskt med serier i flera olika Skapande skola projekt och i det arvsfonden finansierade projektet Seriestorm som hade som mål att utveckla metoder för att barn med olika bakgrund skulle kunna mötas och skapa tillsammans i ett rum fritt från hierarkier. Hon har gett ut många fanzines och vann 2016 Seriefrämjandets stora fanzine-pris. Hon har även gett ut böckerna ”We came so far for shelter” och ”Seriestorm – en praktisk handbok i interkulturell seriepedagogik”.

Nils Börén arbetar som musiklärare i flera ämnen på kulturskolan i Falkenberg. I uppdraget ingår även att samordna Skapande skola inom Falkenbergs kommun.

Lotta Sandberg jobbar som konstpedagog på Hallands konstmuseum, Konst i Halland*/Konstexpressen och har fungerat som projektledare för ”Jaget och laget – fotbollskultur i serieform”.
*Konst i Halland är ett regionalt resurscentrum som drivs av Hallands Konstmuseum på uppdrag av och i samarbete med Region Halland.

Livesändning

Följ sändningen via Kultur i Hallands kanal på YouTube

Kontakt

Om du har frågor, kontakta Lovisa Nilsson på mejl lovisa.nilsson@regionhalland.se eller telefon 0720-840263.

Senast ändrad:

Kategori: Kultur i skolan

Tid: Fredag 23 oktober kl. 9-11

Plats:

Dagen sänds digitalt.

Målgrupp: Kulturaktörer verksamma i Halland som är intresserade av att jobba med Skapande skola.

Entrè:

Dagen är kostnadsfri.