Direkt till innehållet
23 Jun Filmkurs för tjejer 14–22 år - dagkurs

Filmkurs för tjejer 14–22 år - dagkurs

Vill du göra film i sommar? Är du tjej mellan 14 och 22 år? Då är du hjärtligt välkommen till en veckas filmskapande! Lär dig mer eller testa för första gången!

Tillsammans med andra tjejer lär du dig utveckla en filmidé, spela in och redigera film. Erfarna filmare och filmpedagoger går igenom filmhantverkets grunder: regi, skådespeleri, manus, foto, ljus, ljud och redigering. Vi gör korta filmer utifrån egna idéer.

Inga förkunskaper krävs, du lär dig på plats. Vi jobbar med full filmutrustning och redigering. Kursledarna är professionella filmare.

Deltagaravgift

Avgift inklusive lunch och två mellanmål/fika per dag är ca 1 500 kr. Du betalar efter genomförd kurs.

Deltagare upp till 18 år kan söka ekonomiskt stöd hos Majblomman.

OBS! Fullbokad!

Är du intresserad, hör av dig senast den 31 maj till Annika Westerhult, projektledare filmresurscentrum, Kultur i Halland – Film, tel. 073-306 00 36, e-post: annika.westerhult@regionhalland.se

OBS! Kursen skulle ha genomförts med övernattning på Katrinebergs folkhögskola, men på grund av covid-19 genomförs kursen istället på dagtid i centrala Falkenberg, i mindre grupper. Du som redan har anmält dig har fått mer information.

Vi genomför kursen utomhus och i rymliga lokaler, aktiviteterna anpassas så att deltagarna kan hålla distans till varandra. Verksamheten följer naturligtvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vi uppmanar deltagarna att stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom. Det kommer också att finnas goda förutsättningar för att hålla god handhygien. Vi planerar för att erbjuda fika och lunch på plats.

Vid behov kan upphämtning ske vi Falkenbergs tågstation var dag, hämtning och lämning.

Kontakt

Har du frågor, kontakta Annika Westerhult, projektledare filmresurscentrum, Kultur i Halland – Film, telefon 073-306 00 36 e-post annika.westerhult@regionhalland.se.

Filmkurs för tjejer arrangeras av Kultur i Halland – Film och Katrinebergs folkhögskola.

Senast ändrad:

Kategori: Film och rörlig bild

Tid: 23–28 juni 2020 ca. kl. 10-16 varje dag.

Plats:

I centrala Falkenberg, lokal meddelas efter anmälan.

Målgrupp: För dig som är tjej, 14–22 år och vill testa eller lära dig grunderna om film och rörlig bild.

Entrè:

Avgift inklusive lunch och två mellanmål/fika per dag är ca 1 500 kr för dig som är skriven i Halland. Bor du i annan region kostar det 2000 kr.