Direkt till innehållet
28 Jun Filmkurs för tjejer 14–22 år

Filmkurs för tjejer 14–22 år

Vill du göra film i sommar? Är du tjej mellan 14 och 22 år? Då är du hjärtligt välkommen till en veckas filmskapande!

Tillsammans med andra tjejer lär du dig utveckla en filmidé, spela in och redigera film. Erfarna filmare och filmpedagoger går igenom filmhantverkets grunder: regi, skådespeleri, manus, foto, ljus, ljud och redigering.

Inga förkunskaper krävs! Du lär dig på plats!

Vi jobbar med full filmutrustning och redigering i fantastiska filmlokaler.

• Start måndagen 28 juni kl 10.30
  • Avslutning söndagen 4 juli kl 15.00

Under hela kursen övernattar deltagarna på Katrinebergs folkhögskola.

För att minska risken för smittspridning av covid-19 följer vi de direktiv och anpassningar som rekommenderas av myndigheterna. Du får mer information efter anmälan.

Kursavgift

Avgiften inkluderar mat och boende på Katrinebergs folkhögskola. Bor du i Halland, Västra Götaland, Region Skåne, Region Jönköpings län, Regionerna Kronoberg, Blekinge och Kalmar län så är priset 2000 kr.

Bor du i annan region betalar du 3000 kr, men du kan söka stöd från ditt regionala resurscentrum.

Betalning sker via faktura efter avslutad kurs.

Du som är upp till 18 år kan söka ekonomiskt stöd för deltagande hos Majblomman, läs mer på www.majblomman.se.

Anmäl dig här. Sista anmälningsdag är 31 maj.

Vi har ett begränsat antal platser och vid behov kan platserna komma att fördelas för att få geografisk spridning.

Pga högt söktryck detta år har vi börjat göra ett urval utifrån geografiskt område. Besked lämnas senast 4 juni.

Mer information

Vill du veta mer, kontakta Annika Westerhult, tel. 073-306 00 36, e-post: annika.westerhult@regionhalland.se

Filmkurs för tjejer arrangeras av Kultur i Halland – Film i samarbete med Katrinebergs folkhögskola, Filmcloud och Regionsamverkan Sydsverige.

Kollage med fotografier där tjejer filmar.

Senast ändrad:

Mer information

Kategori: Film och rörlig bild

Tid: 28 juni - 4 juli 2021

Plats:

Filmhuset på Katrinebergs folkhögskola i Vessigebro, utanför Falkenberg.

Sista anmälningsdag: 2021-05-31

Målgrupp: För tjejer 14–22 år. Pga högt söktryck i år gör vi ett urval utifrån geografiskt område.