Direkt till innehållet

Från bok till film: Comedy Queen

Kom och se den varma och humoristiska familjefilmen Comedy Queen på Varbergs Teater och träffa sedan Linn Gottfridsson som skrivit filmmanuset i samtal med Jenny Jägerfeld som skrivit boken. Vad är egentligen skillnaden mellan att skriva för bok och film? Hur ser de olika skrivandeprocesserna ut?

15.00 Filmvisning Comedy Queen (1h 34min)
16.30–17.00 Mingel med tilltugg i foajén
17.00–19.00 Samtal med Jenny Jägerfeld och Linn Gottfridsson (inkl. paus)

Om filmen Comedy Queen

Från 11 år (1h 34min)

13-åriga Sasha har bestämt sig för att bli ståuppkomiker. Mest av allt vill hon få sin pappa att skratta, som gråter i duschen när han tror att ingen hör. Hemma påminner allt om mamma som inte längre lever och bakom ögonen bränner de livsfarliga tårarna. Men Sasha vägrar att gråta. I hemlighet skriver hon en lista på allt hon måst göra för att överleva sorgen: raka av sig håret, sluta läsa böcker, tacka nej till världens gulligaste hundvalp och framför allt, bli en – Comedy Queen. Regi: Sanna Lenken

Jenny Jägerfeld

Jenny Jägerfeld är psykolog och författare. Hon debuterade 2006 med Hål i huvudet och vann Augustpriset för bästa barn- och ungdomsbok 2010 för Här ligger jag och blöder. Sedan dess har hon givit ut flera hyllade barnböcker för mellanåldern: Brorsan är kung!, Comedy Queen och Mitt storslagna liv. Samt Jag är ju så jävla easy going som även den nyligen blivit film. Jenny är utgiven i 26 länder och hörs ofta i radio och tv, bland annat medverkade hon i samtalsserien Psykologer läser böcker. Som psykolog svarar hon varje vecka på läsarnas frågor i SvD och SvD Junior.

Linn Gottfridsson

Linn Gottfridsson är manusförfattare för film och tv. Hon har bland annat skrivit manus till den guldbaggebelönade ungdomsfilmen ”I taket lyser stjärnorna”, tv-serien ”Björnstad” och nu senast barn och ungdomsfilmen ”Comedy ”Queen” som bygger på en bok av Jenny Jägerfeld. Hon har även skrivit tre böcker för barn: En Myras liv (2016),  Myran och gåtorna (2017) och Hemliga myran (2019).

Anmäl dig

Arrangemanget riktar sig till dig som är författare och nyfiken på hur en bok blir film och till dig som skriver manus eller som vill göra film av en bok, men också till dig som är intresserad av film och litteratur eller bara är nyfiken! För vuxna och ungdomar (från 11 år).

Anmäl dig här

Det är kostnadsfritt att vara med, men begränsat antal platser. Du kan välja att ta del av hela programmet, alternativt endast se filmen eller bara lyssna på samtalet med upphovspersonerna.

Arrangeras av Kultur i Halland, Studiefrämjandet och Kulturhuset Komedianten.

Genomförs med stöd av bland annat Svenska Filminstitutet – Talangutveckling i hela landet.

Senast ändrad:

Mer information

Kategori: Film och rörlig bild, Litteratur och skrivande

Tid: Fredag 20 januari. Filmvisning kl. 15.00, samtal kl. 17.00-19.00.

Plats:

Varbergs Teater

Målgrupp: Författare, filmare och andra som är nyfikna och har intresse för film eller litteratur!

Entré:

Kostnadsfritt. Anmäl dig här.