Direkt till innehållet
8 Nov Game Jam 2019 - Design and writing

Game Jam 2019 - Design and writing

Game Jam är ett speldesignläger för dig som under lekfulla former vill skapa spel tillsammans med andra som gillar alla möjliga typer av spel och berättande.

Höstens Game Jam är för dig som är mellan 13 – 15 år. Det kommer att vara 8 – 10 november på Katrinebergs folkhögskola i Vessigebro utanför Falkenberg. Mat, boende och material till spelskapande ingår. Lägret är kostnadsfritt, men antalet platser är begränsade.

För att delta krävs inga erfarenheter av att skapa spel sedan tidigare eller speciella kunskaper, bara ett intresse för spel. Under Game Jam får du möjlighet att skapa analoga spel med berättande i fokus. Du kanske redan har en spelidé, men det behövs inte. Det viktiga är att ha kul tillsammans.

Anmäl dig senast 31 oktober.

Sagt av vårens deltagare

”Det var lättillgängligt och väldigt nybörjarvänligt. Det hela hade en väldigt mysig och välkomnande atmosfär och det gjorde så det var kul att utveckla spel, istället för att det skulle kännas som arbete.”

”Jag tyckte att upplägget var bra. Förmiddagen var väl strukturerad och eftermiddagen gav mycket tid till diskussion och umgänge.”

Om Katrinebergs folkhögskola: ”Det var mycket trevligare och bättre än vad jag hade förväntat mig. Man behövde aldrig oroa sig om att gå hungrig, lokalerna såg gästvänliga och fräscha ut och de flesta möblerna var bekväma.”

Ett bord med spelbrickor, spelpjäser och tärningar skapade av Game Jam-deltagarna vars händer syns runt bordet.
Speltest av egengjort spel under tidigare Game Jam.

Under Game Jam medverkar två Game Jam-coacher som ser till att alla har det bra och när det inte skapas spel kan det blir filmvisning, korvgrillning eller möjlighet att spela andra spel. Ta gärna med ditt favoritspel.

Bobbi A Sand – workshopledare

Bobbi A Sand är speldesigner och författare från Malmö. Bobbi har jobbat med spel sedan 2006, först i Ozma Speldesign och nu i Transcenders Media. Just nu arbetar Transcenders Media med ett berättelsebaserat indiespel; Knife Sisters. Bobbi håller ofta i workshopar kring spel och berättande. Bobbi gillar att titta på anime. En favoritserie är Bakuman som handlar om två unga killar som vill bli manga-tecknare.

Game Jam arrangeras av Kultur i Halland tillsammans med de halländska folkbiblioteken.

Illustration: Lost Civilization [bilden är beskuren]. Illustration av Adrian Wirén.

Senast ändrad:

Mer information

Kategori: Litteratur och skrivande, Bibliotek

Tid: 8–10 november. Preliminära tider: Incheckning kl. 15-17 fredag och avslutning ca kl. 16.00 söndag.

Plats:

Katrinebergs folkhögskola i Vessigebro utanför Falkenberg

Sista anmälningsdag: 2019-10-31

Målgrupp: För dig som är mellan 13 – 15 år.

Entrè:

Lägret är kostnadsfritt, men antalet platser är begränsade. Anmäl dig här, senast 31 oktober.