Direkt till innehållet
26 Aug Gestaltad livsmiljö – från offentlig konst till samhällsplanering

Gestaltad livsmiljö – från offentlig konst till samhällsplanering

Regionerna bjuder in till 60 min inspiration vid tre tillfällen under hösten 2021. Vi tar avstamp i analyser som gjorts vid Högskolan Dalarna och kursen Gestaltad Livsmiljö 20/21, av hur kommuner runt om i Sverige arbetar i praktiken. En samtalsserie med politiker, tjänstepersoner, arkitekter och forskare.

Torsdagar kl. 8.30-9.30

Torsdag 26 augusti kl. 8.30-9.30

Hanna Smekal, Landskapsarkitekt i Falkenbergs kommun, reflekterar kring samverkan mellan kommunens olika aktörer och andra utomstående aktörer i ett samtal med Davor Abazovic, kulturproducent på Art Inside Out, Region Halland.

Torsdag 7 oktober kl. 8.30-9.30

Representanter för det interkommunala projektet Gestaltad livsmiljö i Gävleborg – kompetens, nätverk och samverkan berättar. Fyra kommuner, Gävle, Sandviken, Hudiksvall och Söderhamn, undersöker tillsammans hur de kan stärka varandra i arbetet med Gestaltad livsmiljö. Med konsten som utgångspunkt öppnas nya konstellationer av samverkan upp och rutiner skapas som möjliggör ett medvetet och långsiktigt arbete där fler kompetenser får mötas. Möt projektledare Anna Högberg, Hanna Krantz enhetschef Konst och kultur och planeringsstrateg Theodor Randås.

Torsdag 11 november kl. 8.30-9.30

Leksands kommun – Anna Ograhn, stadsarkitekt och Åke Sjöberg, samhällsutvecklingschef berättar om upprustningen av Leksands Noret och vikten av samverkan för att få till en väl förankrad centrumutvecklingsplan och skapa goda gestaltade miljöer.

Välkommen!

Arrangörer är Region Dalarna, Region Gävleborg, Region Jämtland Härjedalen, Region Halland och Region Uppsala.

Senast ändrad:

Kategori: Bild- och formkonst, Kulturarv

Tid: Torsdagarna 26 aug, 7 okt och 11 nov, kl. 8.30-9.30

Plats:

Inspirationstillfällena sker via Zoom, möteslänk: https://us02web.zoom.us/j/83934645848

Entrè:

Kostnadsfritt. Ingen föranmälan.