Direkt till innehållet
20 Feb Halland Opera & Vocal Festival

Halland Opera & Vocal Festival

Den fjärde upplagan av Halland Opera & Vocal Festival arrangeras 20–22 februari 2020 i Halmstad och Laholm och temat för årets festival är Secrets and Discoveries. I ett internationellt program presenteras ledande artister och ensembler i kammarkonserter, musikdramatik, artistiska performances och utforskande ljudexperiment. Det blir tre fantastiska festivaldagar med spännande, dramatiska och vackra föreställningar där nyskapande opera och vokalmusik står i centrum.

Programmet bjuder på unik experimentell, alternativ och samtida vokalmusik och musikdramatik med både nationella och internationella artister. Eller vad sägs om meditationsopera, opera bakom förblindande masker eller en opera om datavetenskapsmannen Alan Turing?

Förutom konserter och föreställningar, innefattar festivalprogrammet även workshopar under rubriken Academy och seminarier, samt samtal och möten för både bransch och publik under rubriken Talks – exempelvis en spännande föreläsning om operan A Marvelous Order som handlar om infrastrukturen i New York.

Huvudscener för festivalen 2020 blir Kulturhuset Najaden i Halmstad och Laholms Teater. Campus Laholm står värd för Academy och det blir barnopera på Laholms Teater och Halmstads slott.

–Rösten är inget instrument som kan flyttas mellan musiker. Rösten är alltid personlig och ett direkt, klingande resultat av den musicerande kroppen. Rösten avslöjar och utlämnar, och är ett unikt medium för både text och ton på samma gång. Det tar vi fastar på med årets festivaltema, där rösten fungerar som både avmystifierande faktor och hemlighetsfull kod. Med rösten kan vi såväl linda in som skrika ut, säger konstnärliga ledaren Hedvig Jalhed.

Halland Opera & Vocal Festival arrangeras 20–22 februari 2020 av Kultur i Halland (Musik Hallandia) i samarbete med Halmstads kommun, Laholms kommun och Musikhögskolan i Malmö.

Foto: Anna Thorbjörnsson.

Program och biljettinformation hittar du på Halland Opera & Vocal Festivals webbplats

Senast ändrad:

Mer information

Kategori: Musik

Tid: 20–22 februari 2020

Plats:

Laholms Teater och Kulturhuset Najaden i Halmstad.

Entrè:

Biljettsläpp fredag 22 november 2019.