Direkt till innehållet

Hallands bästa barnkultur – releasefest

Har du möjlighet att påverka kulturutbudet för barn och unga i ditt arbete? Du kanske är rektor, kultursamordnare eller kulturombud och köper in kultur för barn och unga i din kommun? Då är du bjuden på fest!

Den 11 mars bjuder vi in till releasefest på Hallands Konstmuseum i Halmstad för att presentera det regionalt subventionerade kulturutbudet inför läsåret 2024–2025 som du också hittar i vår webbkatalog. I år ligger fokus på det egna skapandet och du kommer själv att få prova. Vid behov bjuder vi på bussresa från de halländska kommunerna.

Festen startar kl. 12.00 med en härlig lunch och sen följer information om och smakprov från vårt kulturutbud. Under eftermiddagen finns det möjlighet att mingla med kulturutvecklare och kulturaktörer från alla konst- och kulturområden inom Kultur i Halland. Självklart bjuder vi på kaffe och kaka! Vid kl. 16.30 avslutar vi och bussarna går åter tillbaka till respektive kommun.

Kollage med landart, fotografering vid vatten och flätad halm.

Program

12.00 Lunch och information om dagens upplägg

Föreläsning om skapande med regissörerna Axel Danielson och Maximilien Van Aertryck som ligger bakom filmen And the King Said, What a Fantastic Machine.

13.10 Visning av Hallands Konstmuseum

En fartfylld husesyn av Hallands Konstmuseum, vackert beläget vid Nissan. Till och med toaletterna på museet är ett konstverk! På visningen får du veta mer om museets verksamhet för barn och unga.

13.50 Prova på workshop – pass 1

Nu är det din tur att skapa, ett axplock av de workshoppar som går att hitta i vår webbkatalog finns att testa. Vad sägs om att fläta halm med Elinor Brouang Möller, dokumentera och läsa av en plats genom fotografi tillsammans med Johan Dahnberg och Jerker Andersson, arbeta med filmiskt bildspråk tillsammans med Martin Sjögren och Mattias Jonsson eller skapa konst av och i naturen med Anita Johansson och Åsa Berndtsson? Lotten avgör vilka av dessa du kommer få prova på under dagen.

14.35 Mingel, kulturmässa samt kaffe och kaka

15.45 Prova på workshop – pass 2

Nu får du prova ytterligare en av dagens workshoppar. Fläta halm, dokumentera och läsa av en plats genom fotografi, arbeta med filmiskt bildspråk eller skapa konst av och i naturen. Lotten avgör vilken av dessa du kommer få prova på.

16.45 Buss avgår

Hemfärd till respektive kommun

(Med reservation för ändringar).

Anmäl dig senast den 25 februari

Anmäl dig till Releasefest för Hallands bästa barn- och ungdomskultur!

Har du någon kollega som också borde bli inbjuden till arrangemanget? Tveka inte att dela med dig av informationen.

Kontakt

Vid frågor eller funderingar, hör av dig till: eva.c.andersson@regionhalland.se

Senast ändrad:

Mer information

Kategori: Kultur i skolan

Tid: Måndag 11 mars kl. 12.00–16.30

Plats:

Hallands Konstmuseum, Halmstad

Sista anmälningsdag: 2024-02-25

Målgrupp: Pedagoger, rektorer, kultursamordnare med flera som arbetar med kultur för barn och unga i Halland.