Direkt till innehållet
1 Sep Hela Halland läser 2020

Hela Halland läser 2020

Var med i Hallands största bokcirkel! I år har vi valt Anna Takanens roman Sörjen som blev, som kom ut 2019. Det är Anna Takanens första roman. Det blir läsecirklar, bokprat och författarbesök av Anna Takanen med Sörjen som blev.

”Det tar fyra generationer innan ett krig går ur en familj. Jag är den tredje generationen”, säger Anna Takanen.

Pappa Timo kom 1942 som krigsbarn till Halland. Han var då bara fyra år. Hemma rådde det finska fortsättningskriget, Timos pappa Väinö hade stupat i kriget och hans mamma Sara hade inte råd med medicin när han blev sjuk. Han blev adopterad av lantbrukarparet Alma och Gustav Bengtsson i Falkenberg. Trots några försök att återvända till Finland senare i livet kom han att stanna i Halland under sitt liv. Boken sträcker sig ifrån 1938–2017 och Anna Takanen skildrar även sin egen uppväxt i Falkenberg under 70- och 80-talet.

Hela Halland läser var ursprungligen planerat att genomföras i april, men författarbesöken har flyttats fram till september 2020.

Författarbesök med Anna Takanen

• Söndag 6/9 kl. 15, Kungsbacka, Fyrens bibliotek
  • Tisdag 8/9 Hylte, Forum, biosalongen
  • Onsdag 9/9 Varberg, Varbergs Teater
  • Torsdag 10/9 och framåt, digitalt via Bibliotekspodden på Halmstads biblioteks webbplats http://bibliotek.halmstad.se

Läs mer om respektive besök nedan.

Program

Mer information finns på respektive biblioteks webbplats. Fler aktiviteter kan tillkomma.

Kungsbacka

Söndag 6/9 kl. 15, Fyrens bibliotek i Kungsbacka, Lokal Snäckan.
Författarsamtal – Anna Takanen samtalar om sin bok.
Förhandsanmälan till bibliotek.program@kungsbacka.se

Varberg

Tisdag 1/9 kl 17.30, Veddige bibliotek
Boksamtal – Föranmälan till 0340-69 77 11 eller biblioteket.veddige@varberg.se

Torsdag 3/9 kl 17.00, Bua bibliotek
Boksamtal –  OBS Fullsatt!

Måndag 7/9 kl 18.00, Rolfstorps bibliotek
Boksamtal – Föranmälan till 0340-69 77 13 eller biblioteket.rolfstorp@varberg.se
Begränsat antal platser.

Tisdag 8/9 kl 17.00, Hörnrummet, Kulturhuset Komedianten.
Boksamtal – Föranmälan: www.kulturhusetkomedianten.se eller 0340-886 00

Onsdag 9/9 kl 18.30, Varbergs teater, Kulturhuset Komedianten
Författarsamtal – Anna Takanen samtalar om sin bok och sitt skrivande med Marit Kapla, författare till boken Osebol (som vann Augustpriset 2019). Antalet platser är begränsade.
Biljetter (gratis): www.kulturhusetkomedianten.se eller 0340-886 00. Observera att biljetter från vårens inställda evenemang inte gäller, utan samtliga behöver en ny biljett.

Måndag 14/9 kl 17.00, Kungsäters bibliotek
Boksamtal – Föranmälan till 0340-69 77 10 eller biblioteket.kungsater@varberg.se

Halmstad

Måndag 7/9 kl 18.30-19.30, via webben
Digital engångsläsecirkel – Vi träffas i den digitala plattformen Zoom och diskuterar årets bok. Cirkelledare är Elisabeth Skog och Carolina Hedin, bibliotekarier på Stadsbiblioteket i Halmstad. Deltagare får boken vid anmälan.
Föranmälan: 035-13 71 81 eller stadsbiblioteket@halmstad.se

Torsdag 10/9 och framåt, via webben
Författarsamtal – Anna Takanen samtalar med Bibliotekspodden om sin roman ”Sörjen som blev”. Samtalet filmas och går att se fr.o.m. 10 september på: http://bibliotek.halmstad.se

Hylte

Tisdag 8/9 kl 18.00, Forum Biosalongen
Författarsamtal – Anna Takanen i ett samtal med Marija Hane, utvecklare vid Kultur i Halland – regionbiblioteket. Fri entré – men vi har ett begränsat antal platser. Anmäl dig via: https://hylte.se/kulturfritid/bibliotek/hostensarrangemang eller ring biblioteket 0345-181 56.

Laholm

Onsdag 7/10 kl. 18.00 – 19.30, Laholms bibliotek
Bokträff. Tillsammans diskuterar vi Anna Takanens bok, Sörjen som blev, utifrån ett givet tema där dina tankar och känslor spelar en stor roll. Biblioteket bjuder på fika. Föranmälan på tfn. 0430-151 51, 151 50 eller på biblioteket@laholm.se

Arrangörer

Hela Halland läser arrangeras av Laholms kommun, Halmstads kommun, Hylte kommun, Falkenbergs kommun, Varbergs kommun, Kungsbacka kommun och Kultur i Halland i samarbete med Hallandsposten och Hallands Nyheter.

Senast ändrad:

Kategori: Litteratur och skrivande

Tid: 1-14 september 2020

Plats:

Biblioteken i Halland och delvis digitalt.

Entrè:

Fri entré. Begränsat antal platser.