Direkt till innehållet
15 Apr Hela Halland läser: Författarbesök med Ingrid Kampås

Hela Halland läser: Författarbesök med Ingrid Kampås

Årets bok i Hela Halland läser är 2021 I väntan på kometen skriven av hallandsbördiga Ingrid Kampås. Idén är att många i hela Halland läser samma bok och möts kring läsupplevelsen på olika sätt. Elisabeth Skog och Jeanette Malm från Bibliotekspodden samtalar med författaren Ingrid Kampås om boken.

Biblioteken i Halland arrangerar flera boksamtal kring I väntan på kometen under mars och april. Se respektive biblioteks webbplats för mer information. Och låna gärna boken på ditt bibliotek!

Ingrid Kampås är född i Veddige 1957. Hon utbildade sig till sjuksköterska och när författarådran gjorde sig gällande publicerades hennes första bok 2002. I väntan på kometen är hennes åttonde roman. Hon flyttade till Lübeck i Tyskland 2011 och arbetar sedan dess enbart som författare och litterär översättare från tyska, norska och danska till svenska.

I väntan på kometen

Det är sextiotal i Halland och på första skoldagen blir Anna och Stefan bänkkamrater, eftersom de blir över. Stefan bor med sin mamma hos gammelmorfar Petrus, 2 meter och 4 centimeter lång, han som har bott i Amerika, men sedan många år nu snickrar dörrar och fönster i hembygden medan Stefan sover på hans rock i kutterspånshögen.

Anna bor på Villagatan, har en städande starkt religiös mor och en pappa som älskar en annan. I barnens liv finns också den unga lärarinnan Ella, som bär på en stor hemlighet. Och Neil Armstrong som Stefan skriver brev till.

En roman om uppslukande kärlek och försoning.

Hela Halland läser arrangeras av Kultur i Halland, folkbiblioteken i Falkenberg, Halmstad, Hylte, Kungsbacka, Laholm och Varberg i samarbete med Hallandsposten, Hallands Nyheter och Norra Halland.
Fotograf för författarporträttet: Rebecca Jesse.

Senast ändrad:

Mer information

Kategori: Litteratur och skrivande

Tid: Torsdag 15 april 2021 kl. 18:30

Plats:

Online på sidan Hela Halland läser på Facebook

Entrè:

Kostnadsfritt.