Direkt till innehållet

Kultur o.s.v.

Välkommen till Kultur o.s.v. som denna gång innehåller en presentation av nyheter och villkor för Region Hallands kulturstöd. Du träffar också nya medarbetare på Kultur i Halland, Ann-Sophie Cordes från Kulturakademin berättar om hur de arbetar med fortbildning för dig i Halland och forskaren Rasmus Fleischer föreläser: Pengar till kulturen – ett historiskt perspektiv.

Kvällen inleds med mingel kl. 16.30 till toner av artisten Fågelle.

Kultur o.s.v. är en mötesplats för alla som arbetar med konst och kultur i Halland. Vi samlas kring teman och frågor som är viktiga för flera av oss. Samrådet för kulturskapare, som består av aktiva konstutövare i Halland, har planerat programmet tillsammans med Kultur i Halland.

Kulturakademin erbjuder kompetensutveckling med såväl spets som bredd för professionella verksamheter, grupper och individer inom scenkonst, musik, audiovisuella medier samt bild och form i Västsverige inklusive i Halland.

Rasmus Fleischer är bördig från Halmstad och idag verksam som forskare i ekonomisk historia vid Stockholms universitet. Han är även verksam som kulturskribent i tidskrifter och dagspress och har gett ut en rad böcker, däribland Det postdigitala manifestet, Den svenska enhörningen – storyn om Spotify och doktorsavhandlingen Musikens politiska ekonomi.

Fågelle skapar en kontrastrik och utmanande musik som gett Halmstadfödda Klara Andersson en etablerad plats i den europeiska experimentella musikscenen.

Kultur i Halland presenterar nyheter och villkor för Region Hallands kulturstöd, med fokus på de förändringar som gäller från 2023.

Du får också träffa Kultur i Hallands nya chef Karin Wettermark Jonsson, som är förvaltningschef för Kultur och skola i Region Halland sedan september, samt Veronica Olofsson som är utvecklare inom området kulturella och kreativa branscher från årsskiftet.

Vi bjuder på fika!

Anmäl dig senast 2 december 2022

Det kostar inget att delta, men vi vill att du anmäler dig i förväg eftersom det är begränsat antal platser och vi bjuder på fika. Sista anmälningsdag är fredagen den 2 december 2022.

Anmäl dig här

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill ha mer information.

Mats Johansson, utvecklare fria kulturskapare, tel. 0709-50 50 17,  e-post: mats.g.johansson@regionhalland.se

Veronica Olofsson, regional utvecklare, tel. 035-17 98 80 e-post: veronica.olofsson@regionhalland.se

Senast ändrad:

Mer information

Kategori: Dans, Film och rörlig bild, Bild- och formkonst, Litteratur och skrivande, Musik, Teater, Slöjd och Konsthantverk, Kulturarv

Tid: Tisdag den 6 december kl. 16.30–19.00

Plats:

Kulturhuset Najaden, Foajéscenen, Halmstad.

Sista anmälningsdag: 2022-12-02

Målgrupp: Alla som arbetar med konst och kultur i Halland.

Entré:

Kostnadsfritt, men anmäl dig i förväg eftersom det är begränsat antal platser och vi bjuder på fika. Anmäl dig senast den 2 december.