Direkt till innehållet
3 Sep Mötesplats barnkultur: Barnkonventionen som lag

Mötesplats barnkultur: Barnkonventionen som lag

Barnkonventionen som lag – vad betyder det? Vad innebär ett barnrättsperspektiv, vilka krav ställs på en kommun när barnkonventionen blir lag?

Barnrättskonsult Åsa Ekman

Åsa arbetar sedan 15 år med att implementera, genomföra och sprida kunskap om barnkonventionen. Som anställd i olika kommuner för att implementera konventionen och som konsult för att hjälpa organisationer med allt från utbildningar, genomföra dialoger med barn till att ta fram styrdokument för barnrättsarbetet.

Hon har till exempel jobbat med metoder och processer för att möjliggöra barn och ungas inflytande, initierat och tagit fram konceptet kommunutvecklare, tagit fram policydokument, handlingsplaner och strategier med utgångspunkt i barnkonventionen med mera.

16.30 Kaffe/smörgås och mingel
17.00 – 18.00 Åsa Ekman – Barnkonventionen som lag, vad betyder det?
Frågestund
18.30 Avslutning

Mötesplats Barnkultur

Mötesplats Barnkultur är för dig som är intresserad av vad som händer just nu inom barnkulturområdet. Fyra gånger om året presenteras inbjudna gäster, nyskapande projekt, spännande verksamheter, senaste forskningsrönen, nya kulturpolitiska reformer eller något annat högaktuellt ämne, på olika platser i Halland. Olika ämnen varje gång inom något av alla kulturområden; musik, dans, film, teater, litteratur, konst, slöjd med mera. Kom och mingla, diskutera och ta del av senaste nytt!

Senast ändrad:

Kategori: Kultur i skolan

Tid: Tisdag 3 september 16.30 - 18.30

Plats:

RIAN designmuseum, Falkenberg

Sista anmälningsdag: 2019-08-27

Målgrupp: För dig som är intresserad av vad som händer just nu inom barnkulturområdet.

Entrè:

Fri entré, begränsat antal platser. Fika ingår. OSA! Senast 1 vecka innan till eva.c.andersson@regionhalland.se. Anmälan är bindande. Ge gärna platsen till en kollega om du får förhinder.