Direkt till innehållet
21 Sep Mötesplats barnkultur: Om KulturCrew med Karin Holmström

Mötesplats barnkultur: Om KulturCrew med Karin Holmström

Dagens gästtalare: Karin Holmström, regional samordnare för KulturCrew i Region Skåne

Mötesplats barnkultur är för dig som är intresserad av vad som händer just nu inom barnkulturområdet. Fyra gånger om året presenteras inbjudna gäster, nyskapande projekt, spännande verksamheter, senaste forskningsrönen, nya kulturpolitiska reformer eller något annat högaktuellt ämne, på olika platser i Halland. Det är olika ämnen varje gång inom något av alla kulturområden; musik, dans, film, teater, litteratur, konst, slöjd med mera.

Kom och mingla, diskutera och ta del av senaste nytt. Välkommen till Mötesplats barnkultur 21 september i Halmstad!

Dagens ämne – KulturCrew

KulturCrew utbildar barn och unga i arrangörskap på skolor, kulturskolor och på fritidsgårdar. Varje KulturCrew ordnar sedan egna kulturarrangemang, exempelvis på sin skola och i sin kommun. Detta är en beprövad modell som ursprungligen kommer från Norge, men som vuxit sig särskilt stark i Danmark där den sedan starten 2010 etablerats på cirka 100 danska skolor. I Sverige startade KulturCrew 2016 med positiv respons och sprider sig nu över hela landet.

KulturCrew vilar på en tydlig värdegrund som genomsyras av delaktighet och inflytande samt samarbete. KulturCrew stärker demokrati och inspirerar framtidens unga kulturarrangörer.

Karin Holmström.

Tisdag 21 september

Kl. 16.30 Kaffe/smörgås och mingel vid Foajéscenen
Kl. 17.00 – 18.00 Karin Holmström – frågestund i Konsertsalen
Kl. 18.30 avslutning

Mötesplatsen genomförs i fysisk form om det går, men hålls även digitalt.

Anmäl dig senast 14 september till eva.c.andersson@regionhalland.se
Anmälan är bindande. Ge gärna platsen till en kollega om du får förhinder. Meddela om du är närvarande fysiskt eller digitalt.

Senast ändrad:

Mer information

Kategori: Dans, Film och rörlig bild, Bild- och formkonst, Litteratur och skrivande, Musik, Teater, Slöjd och Konsthantverk, Kulturarv

Tid: Tisdag 21 september kl 16.30–18.30

Plats:

Konsertsalen i Kulturhuset Najaden, Halmstad. Mötesplatsen genomförs i fysisk form om det går, men hålls även digitalt.

Sista anmälningsdag: 2021-09-14

Målgrupp: För dig som är intresserad av vad som händer just nu inom barnkulturområdet.

Entrè:

Fri entré, Fika ingår.