Självprovtagning covid-19: Provsvar försenade

Provta dig endast om du har symtom. Många provsvar tar nu längre än 3 dygn från provet registrerades på 1177.se. Så fort provet är analyserat kommer svar via 1177.se. Ring ej 1177 eller vårdcentralen - de har inte information om provsvaret. Ta inte ett nytt prov i väntan på provsvar.

Om du väntar på provsvar - så kan du göra

Direkt till innehållet
4 Sep Noomaraton – gör en film på 24h

Noomaraton – gör en film på 24h

Noomaraton är tävlingen där man gör film på tid. Du och ditt lag har 24 timmar på er att göra en film. Det enda ni får veta är tre platser, tre föremål, ett tema. Start lördag 4 sept 2021 kl 9.00. Anmäl dig och ditt lag till Noomaraton, alla kan delta!

I ett lag med max 4 personer gör du en film under 24 timmar. Filmen får vara max 5 minuter. Filmerna bedöms av en jury och visas på storduk på kvällen den 5 september. Vinnarna kvalificerar sig till riksfinalen.

  • 4–5 sept: Regionala tävlingar i hela landet.
  • 5 sept kl 16.00–18.00: Regionfinal på Stadsbion i Falkenberg.
  • 9 oktober Riksfinal

 

Riksfinalen äger rum online på Noomaratons webbplats lördagen 9 oktober. Finalisterna består av två filmer från varje deltagande region/län. En riksjury utser årets bästa Noomaratonfilm.

Regionfinal 5 september – Filmvisning

Välkommen till Stadsbion i Falkenberg söndagen den 5 september! Med start kl. 16.00 visas årets tävlingsbidrag i Noomaraton. Därefter presenteras vinnare och pristagare, utsedda av juryn.

Regionfinalen genomförs i samarbete med Falkenbergs kommun.

Årets jury

Tre porträtt, årets jury i Noomaraton.

Caroline Wingolf har arbetat med film sedan 1990-talet och har en bakgrund som filmklippare. Efter att ha gått filmklipparlinje på Fotohögskolan i Göteborg arbetade hon som frilans i många år på bland annat Sveriges Television. Sedan 2007 jobbar hon som utvecklare för film i Kungsbacka kommun, där hon ansvarar för filmfrågor och programverksamhet, såsom skolbio och Bio Kontrast.

Johan Örtlund är lärare i film, foto och musik på Kulturskolan i Falkenberg. Han brinner för konstnärligt skapande i alla former och att möta och stötta barn och ungdomar i deras kreativa processer.

Masood Eslami är filmskapare från Afghanistan, utbildad i filmskapande i Iran. Han har deltagit i Asian Film Academy i Sydkorea och i Goethe Institute Film Workshop i Pakistan. Han har gjort kortfilmer och dokumentärer om kvinnor och mänskliga rättigheter som visats på många nationella och internationella filmfestivaler. Nyligen gjorde han sin första långfilm med namnet Kabul Girls.

Anmälan

Anmäl dig och ditt lag till Noomaraton senast den 3 september kl. 16

Så här går det till

Deltagande lag har 24 timmar på sig att göra en max 5 minuter lång film utifrån givna förutsättningar som offentliggörs vid starten. Förutsättningarna är hemliga fram till starten för att ge alla deltagande lag samma utgångsläge för filmskapandet

Vid startskottet lördag klockan 9.00, får varje lag förutsättningarna:

  1. Ett givet tema som ska speglas i filmen
  2. Tre platser där filmen ska utspelas
  3. Tre föremål som ska figurera på något sätt i filmen
  4. Färdig film får vara max 5 minuter.

 

När lagen har fått ovanstående förutsättningar är tävlingen igång!

Tävlingsregler

Ett filmlag består av 1–4 personer. Varje lag får ta hjälp av skådespelare och statister men filmning och allt som hör till filmarbetet görs av medlemmarna i laget. Filmen får skapas med valfri teknik och all genrer är välkomna (spelfilm, animation, dokumentär, etc). Redigering får användas.

Observera – alla komponenter som musik, bilder, etcetera, som används i filmen ska vara egenkomponerad eller clearad (filmlaget måste ha införskaffat rättigheter av upphovsmakaren för att använda musiken i filmen). Även bildmaterial ska vara egenskapat, clearat eller komma från fritt arkiv. Fri katalogmusik (t.ex. från iMovies ljudarkiv) kan användas.

Mer information och fullständiga tävlingsregler för Noomaraton finns på den nationella webbplatsen.

Inlämning av film

Senast kl 09.00 söndag morgon, 24 timmar efter startskottet, ska den färdiga filmen vara inlämnad till tävlingsledningen via e-post till emma.nordstrom@regionhalland.se (skicka via OneDrive eller liknande).

Kontaktperson

Emma Nordström, tel: 073 098 26 03, e-post: emma.nordstrom@regionhalland.se

Emma svarar på frågor om tävlingen och har hand om insamling av filmer.

Vill du ha support?

 

Arrangörer

Noomaraton arrangeras av föreningen Filmregionerna med stöd av Svenska Filminstitutet. Den regionala tävlingen i Halland arrangeras av Laholms kommun, Halmstads kommun, Hylte kommun, Falkenbergs kommun, Varbergs kommun, Kungsbacka kommun och Kultur i Halland – Film.

 

Senast ändrad:

Mer information

Kategori: Film och rörlig bild

Tid: Tävling: 4-5 september kl. 9.00 - 9.00 Filmvisning: 5 sept kl. 16

Plats:

Spela in din film på valfri plats! Regionfinal med filmvisning är på Stadsbion i Falkenberg.

Entrè:

Det är kostnadsfritt både för deltagare och för publik.