Direkt till innehållet
15 Sep PLAY kortfilmsfestival 2019

PLAY kortfilmsfestival 2019

Den årliga kortfilmsfestivalen PLAY är ett forum för filmare och filmintresserade med visningar av kortfilmsbidrag från halländska filmare i alla åldrar. PLAY är vår regionala filmfestival och innehåller bland annat uttagning till Novemberfestivalen. Novemberfestivalen är en arena för ung svensk film och kallas ibland ”SM i ung kortfilm”. 

PLAY 2019 Trailer from Kultur i Halland – Film on Vimeo.

På festivalen tävlar kortfilmer som har en halländsk anknytning och är gjorda 2018–2019. Lämna in ditt filmbidrag till kortfilmsfestivalen PLAY och få möjlighet att vinna priser såsom ”Bästa foto”, ”Bästa skådespelare”, ”Bästa dokumentär” etc. eller också möjlighet att gå vidare till Novemberfestivalen i Trollhättan. När du deltar på PLAY får du visa upp din film på storduk inför en publik. En jury utser vinnarna. Filmare från hela Halland är välkomna att delta, oavsett genre! Årets deadline för filminlämning är den 25 augusti 2019.

Program

Söndag 15 september, Figarosalen, Halmstads teater

kl. 10.30 – Filmer från årets Noomaraton visas
kl. 12.00 – Lättvikt, filmer av barn under 16 år
kl. 14.00 – Mellan- och Tungvikt, filmer av unga 17-26 år
kl. 17.00 – 27+ filmer av filmskapare över 27 år – Nytt!
kl. 19.00 – Prisutdelningar

PLAY kortfilmsfestival 2019 logotyp i guldfärg och svart bakgrund.

Ålderskategorier

I PLAY tävlar man i fyra olika ålderskategorier:

Lättvikt 1–15 år

Max 5 min film. Denna kategori kan ej gå vidare till Novemberfestivalen.

PLAY väljer ut 6-8 filmer som visas under festivalen. Juryn utser vinnaren bland dessa.

Mellanvikt 16–19 år

Max 15 min film. Vår ambition är att visa så många bidrag som möjligt som skickas in till kategorin, vid eventuell tidsbrist gör PLAY ett urval inför biografvisning.

Tungvikt 20–26 år

Max 15 min film. Vår ambition är att visa så många bidrag som möjligt som skickas in till kategorin, vid eventuell tidsbrist gör PLAY ett urval inför biografvisning.

27+ (regissör 27 år och uppåt)

Max 15 min film. Denna kategori kan ej gå vidare till Novemberfestivalen. PLAY väljer ut 4-8 filmer som visas under festivalen. Juryn utser vinnaren bland dessa.

Det är regissörens ålder då filmen färdigställdes som avgör vilken klass filmen tävlar i.

Vinst

Vinnarna av PLAY, i kategorierna mellanvikt och tungvikt, får en direktkvalificering till Novemberfestivalen. Regissören/regissörerna får betald resa och boende till festivalen.

Vi delar också ut Tomas Möller-priset för bästa manus, samt priser för bästa foto, bästa dokumentär och bästa skådespelare och publikens pris.

Jury

Porträttfoton av jurymedlemmarna Thomas Möller, Emma Pål Brunzell och Charlotte Berglin.
Juryn består av Thomas Möller, Emma Pål Brunzell och Charlotte Berglin.

Thomas Möller var filmutbildare på Katrinebergs folkhögskolas filmlinje mellan åren 1991-2018 med mängder av erfarenheter inom manus och manusbearbetning. Han har ett stort intresse av både rörlig bild och stillbild.

Emma Pål Brunzell är en ny lovande filmskapare, ursprungligen från Kungsbacka och idag verksam i Stockholm. Hon har regisserat, producerat, skrivit och klippt filmer som visats på flera prestigefyllda filmfestivaler. Hennes senaste kortfilm”På din Story” har bland annat valts ut till Göteborgs internationella filmfestival, USA:s främsta kortfilmsfestival Palms Springs international Shortfest och tävlar nu i September på Englands viktigaste kortfilmsfestival Encounters Film Festival. Hon har dessutom vunnit fina priser på Sveriges Kortfilmsfestival 2019. ”På din Story” kommer visas som förfilm på PLAY kortfilmsfestival 2019.

Charlotte Berglin; dokumentärfilmare, född och uppvuxen i Halland. Charlotte är tidigare utbildad inom Akademi Valand och arbetar även som filmpedagog i kulturskolan.
Hon är en av deltagarna i årets Doc Out West där hon fått möjlighet att utveckla sin pågående långfilmsdokumentär ”Tantleken”.

Anmäl din kortfilm till PLAY!

Så här anmäler du din kortfilm till PLAY kortfilmsfestival:

  1. Läs igenom reglerna för Novemberfestivalen. Reglerna gäller även för PLAY kortfilmsfestival 2019. Reglerna hittar du på Novemberfestivalens webbplats.
  2. Fyll i anmälningsformuläret till PLAY 2019.
  3. Skicka in din film. Skicka filmen till kulturihalland@regionhalland.se med hjälp av OneDrive eller liknande.
  4. Skicka fotografier till programmet. Mejla ett foto från filmen och ett foto av regissören/regissörerna till kulturihalland@regionhalland.se för publicering i program på webben.

Sista dag att anmäla och skicka in sin film samt fotografier är den 25 augusti.

Läs reglerna för Novemberfestivalen

Om du deltar i klassen mellanvikt eller tungvikt är PLAY filmfestival också kval till Novemberfestivalen. Därför måste du läsa igenom och följa reglerna för Novemberfestivalen för att få delta i dessa klasser.

Du får endast anmäla din film till en (1) regional uttagning till Novemberfestivalen. Det är INTE tillåtet att anmäla samma film till flera regionala uttagningar.

Genom att skicka in filmen samt anmälningsblanketten till PLAY, som är Hallands uttagning till Novemberfestivalen 2019, godkänner och försäkrar du att du har tagit del av Novemberfestivalens samtliga regler och är medveten om att regelbrott leder till diskvalificering.

Informera dem som är med i filmen om publicering

Tänk på att du ska informera – och få okej – från alla som medverkar i filmen eller nämns med namn i eftertexterna, att filmen ska delta i en tävling och kommer att visas offentligt samt publiceras på webben.

Inspiration – filmer som har deltagit tidigare

Se filmerna som var med i PLAY 2018

Kontaktperson

Om du har frågor om PLAY, dess regler, teknik eller annat, kontakta gärna:

Linnea Thunberg, Nolltrefem, Halmstads kommun, mobil: 070 273 59 18, e-post: linnea.thunberg@halmstad.se

Senast ändrad:

Mer information

Kategori: Film och rörlig bild

Tid: Söndag 15 september

Plats:

Figarosalen, Halmstad Teater. Eftermingel på Nolltrefem.

Entrè:

Fri entré, öppet för alla! Gratis att delta med sin film. Sista anmälningsdag för att skicka in filmer är 25 augusti.