Direkt till innehållet
15 Sep PLAY kortfilmsfestival 2019

PLAY kortfilmsfestival 2019

Den årliga kortfilmsfestivalen PLAY är ett forum för filmare och filmintresserade med visningar av kortfilmsbidrag från halländska filmare. PLAY är vår regionala filmfestival och uttagning till Novemberfestivalen. Novemberfestivalen är en arena för ung svensk film och kallas ibland ”SM i ung kortfilm”. 

På festivalen tävlar kortfilmer gjorda år 2018 och 2019. Lämna in ditt filmbidrag till kortfilmsfestivalen PLAY och få möjlighet att gå vidare till Novemberfestivalen i Trollhättan. När du deltar på PLAY får du visa upp din film på storduk inför en publik. En jury utser vinnarna. Filmare från hela Halland är välkomna att delta, oavsett genre! Årets deadline för filminlämning är den 25 augusti 2019.

Ålderskategorier

I PLAY tävlar man i fyra olika ålderskategorier:

  • Lättvikt 1-15 år. Denna kategori kan ej gå vidare till Novemberfestivalen. Max 5 min film.
  • Mellanvikt 16 – 19 år. Max 15 min film.
  • Tungvikt 20 – 26 år. Max 15 min film.
  • 27+ (regissör 27 år och uppåt). Max 15 min film. Denna kategori kan ej gå vidare till Novemberfestivalen. PLAY väljer ut 6-8 filmer som visas under festivalen. Juryn utser vinnaren bland dessa.

 

Det är regissörens ålder då filmen färdigställdes som avgör vilken klass filmen tävlar i.

Vinst

Vinnarna av PLAY, i kategorierna mellanvikt och tungvikt, får en direktkvalificering till Novemberfestivalen. Regissören/regissörerna får betald resa och boende till festivalen.

Vi delar också ut Tomas Möller-priset för bästa manus, samt priser för bästa foto, bästa dokumentär och bästa skådespelare.

Anmäl din kortfilm till PLAY!

Så här anmäler du din kortfilm till PLAY kortfilmsfestival:

  1. Läs igenom reglerna för Novemberfestivalen. Reglerna gäller även för PLAY kortfilmsfestival 2019. Reglerna hittar du på Novemberfestivalens webbplats.
  2. Fyll i anmälningsformuläret till PLAY 2019.
  3. Skicka in din film. Skicka filmen till kulturihalland@regionhalland.se med hjälp av OneDrive eller liknande.
  4. Skicka fotografier till programmet. Mejla ett foto från filmen och ett foto av regissören/regissörerna till kulturihalland@regionhalland.se för publicering i program på webben.

Sista dag att anmäla och skicka in sin film samt fotografier är den 25 augusti.

Läs reglerna för Novemberfestivalen

Om du deltar i klassen mellanvikt eller tungvikt är PLAY filmfestival också kval till Novemberfestivalen. Därför måste du läsa igenom och följa reglerna för Novemberfestivalen för att få delta i dessa klasser.

Du får endast anmäla din film till en (1) regional uttagning till Novemberfestivalen. Det är INTE tillåtet att anmäla samma film till flera regionala uttagningar.

Genom att skicka in filmen samt anmälningsblanketten till PLAY, som är Hallands uttagning till Novemberfestivalen 2019, godkänner och försäkrar du att du har tagit del av Novemberfestivalens samtliga regler och är medveten om att regelbrott leder till diskvalificering.

Informera dem som är med i filmen om publicering

Tänk på att du ska informera – och få okej – från alla som medverkar i filmen eller nämns med namn i eftertexterna, att filmen ska delta i en tävling och kommer att visas offentligt samt publiceras på webben.

Inspiration – filmer som har deltagit tidigare

Se filmerna som var med i PLAY 2018

Kontaktperson

Om du har frågor om PLAY, dess regler, teknik eller annat, kontakta gärna:

Linnea Thunberg, Nolltrefem, Halmstads kommun, mobil: 070 273 59 18, e-post: linnea.thunberg@halmstad.se

Senast ändrad:

Mer information

Kategori: Film och rörlig bild

Tid: Söndag 15 september

Plats:

Figarosalen, Halmstad Teater. Eftermingel på Nolltrefem.

Entrè:

Fri entré, öppet för alla! Gratis att delta med sin film. Sista anmälningsdag för att skicka in filmer är 25 augusti.