Direkt till innehållet

PLAY filmdagar 23–24 september 2023

Vill du lära dig mer om konsten att göra film och allt som hör till? Kom och var med på olika workshoppar kring att skapa film!

Har du gjort en kortfilm som du vill visa för publik – eller hinner du göra en? Anmäl dig till kortfilmstävlingen PLAY!

Program

Hallands filmfestival presenterar: PLAY filmdagar 23–24 september!

Lördag 23 september: Workshopar och PLAY Lättvikt

Den första dagen på PLAY filmdagar hittar du filmaktiviteter att prova på. Vi fyller kulturhuset Nolltrefem med olika workshoppar och aktiviteter. PLAY kortfilmstävling ”tjuvstartar” med den yngsta tävlingsklassen:

  • Lättvikt för barn och ungdomar upp till 15 år

Ladda upp med popcorn, slå dig ner framför stora vita duken och njut. Prisutdelning i Lättvikt sker direkt efter filmvisningen.

Söndag 24 september: PLAY kortfilmstävling

Den andra dagen fortsätter PLAY kortfilmstävling med visningar av kortfilmsbidrag från halländska filmare i Figarosalen på Halmstad Teater. Filmerna tävlar i någon av dessa klasser:

  • MV = Mellanvikt 16–19 år
  • TV = Tungvikt 20–26 år
  • 27+ = filmare och regissörer från 27 år och äldre.

Ett flertal priser delas ut, t.ex. bästa regissör, bästa film, bästa ljud etc. PLAY är även en uttagningstävling till Novemberfestivalen för ungdomar mellan 16 och 26 år. Rösta fram Publikens pris! Efter prisutdelningen blir det eftermingel på kulturhuset Nolltrefem, rakt över gatan.

Anmälan till PLAY

Anmäl din film till PLAY kortfilmstävling senast den 29 augusti 2023

Hallands filmfestival

Hallands filmfestival är en ambulerande filmfestival som gör nedslag på olika platser i regionen. Festivalen presenterar filmer från halländska filmskapare i alla åldrar och är ett forum för filmare och filmintresserade i hela Halland. Hallands filmfestival är bl.a. värd för PLAY filmdagar som 2023 äger rum den 23–24 september på Nolltrefem och i Figarosalen på Halmstads Teater.

Senast ändrad:

Mer information

Kategori: Film och rörlig bild

Tid: 23–24 september 2023

Plats:

Nolltrefem, Fredsgatan, Halmstad och Figarosalen, Halmstad Teater.

Entré:

Fri entré!