Direkt till innehållet

Serieworkshop med Elias Ericson

Alla kan rita serier – du behöver bara våga börja teckna! I denna workshop får deltagarna teckna tillsammans med serietecknaren Elias Ericson.

Workshopen börjar med en kort presentation av hur Elias arbetar med känslor och ångest i sina verk, och fortsätter sedan med handledning i att teckna korta serier för att få utlopp för svåra känslor. Ingen känsla är för ful. Här får ilska, ångest, sorg och frustration plats. Serier är ett lättillgängligt medium där bara penna och papper behövs. Oavsett om du är nybörjare eller ritat mycket är du välkommen!

Anmäl dig i förväg

Anmäl dig i förväg till biblioteket i den kommun där du vill vara med:

Om Elias Ericson

Elias Ericson.
Elias Ericson. Foto: Elias Ericson.

Elias Stjärne Ericson är illustratör och serietecknare, född 1994 och uppvuxen i Stockholm. I hans serier berörs ofta tematik som HBTQ och psykisk hälsa. Hans debutbok Åror utkom sommaren 2013, och hans andra serieroman Diana & Charlie utkom i april 2021. Elias Ericson medverkar regelbundet i tidningen Galago.

Workshopparna med Elias Ericson är för dig som är från 13 år och äldre.

Workshopen är en del av Psyklyftet, ett återkommande arrangemang som vill uppmärksamma att kultur har en positiv inverkan på individers hälsa och motverka tabu kring psykisk ohälsa. Aktiviteterna inom Psyklyftet riktar sig till dig som är ung och till vuxna i din närhet.

 

Senast ändrad:

Mer information

Kategori: Bild- och formkonst, Litteratur och skrivande

Tid: Hylte 15 nov, Laholm 16 nov, Halmstad 17 nov, Kungsbacka 22 nov, Varberg 23 nov, Falkenberg 24 nov.

Målgrupp: Från 13 år

Entré:

Kostnadsfritt, men begränsat antal platser. Föranmälan till respektive bibliotek.