Direkt till innehållet
9 Apr Rum för Dans: Extended

Rum för Dans: Extended

Meditativ resa i kargt landskap med Helena Franzén.

Helena Franzén har vässat sitt koreografiska språk i fler än 70 verk, hängiven rörelsens gränslösa variationsrikedom. Nu intar hon själv scenen i ett soloverk. Hon dansar omgiven av projektioner av utsatta, karga landskap, klippor och vatten.

Med nerv och närvaro skapar hon en eftertänksam koreografi till Jukka Rintamäkis melankoliska ljudlandskap av syntar, tramporgel och cello. Extended erbjuder ett andningshål i vardagen, en resa bortom samtidsbruset. En plats där meditativa tillstånd skapas och minnen från dåtid och nutid blandas och tolkas om.

Helena Franzén är dansare och koreograf sedan drygt 25 år. Hon skapar verk, både som fritt verksam koreograf och för institutioner. Hon turnerar flitigt i Skandinavien, USA, Sydamerika och i Baltikum och har mottagit flera utmärkelser och priser.

Turnerar genom Dansnät Sverige med stöd av Kulturrådet. Foto: Håkan Jelk.

Du kan köpa dina biljetter på www.ticketmaster.se eller boka och köpa på Falkenbergs Turistinformation, Holgersgatan 11, tel 0346-88 61 00. Biljetter säljs också i foajén en timme före varje föreställning.

Arrangeras av Rum för Dans, läs mer på www.rumfordans.se

Senast ändrad:

Mer information

Kategori: Dans

Tid: Tisdag 9 april kl. 19

Plats:

Falkhallen, Falkenberg.