Självprovtagning covid-19 - provsvar försenade

Många provsvar tar nu längre än 3 dygn från provet registrerades på 1177.se. Så fort provet är analyserat kommer svar via 1177.se. Ring ej 1177 eller vårdcentralen - de har inte information om provsvaret.

Om du väntar på provsvar - så kan du göra

Direkt till innehållet
23 Mar Rum För Dans: of itself:in itself med Humans & Soil

Rum För Dans: of itself:in itself med Humans & Soil

Med scenen begravd under 1000 liter jord skapas ett angeläget verk där dansarnas fötter, djupt nedborrade i jorden, utforskar kroppsminnen nedärvda från tidigare generationer. En kartläggning av hur våra förfäders kunskaper finns rotade inom oss, som ett eko av det kroppsliga förtryck de utstått.

of itself : in itself är en dans- och musikföreställning som ingår i projektet Humans & Soil, ett forsknings- och performanceprojekt initierat av koreografen Marit Shirin Carolasdotter.

I ett samarbete mellan svenskar, samer och Ainufolket från norra Japan får vi följa med på en resa där kroppen bär på minnen vi själva inte upplevt. Ett musikaliskt eko från svunna tider som väver samman våra förfäders kunskaper med vår egen längtan till vårt ursprung.

Verket tar upp kroppsliga rättigheter ur ett urfolksperspektiv där kroppen strävar efter att bli fri från kulturell representation, i konkret relation till marken och med viljan att bli fri från maktstrukturer. Marit Shirin Carolasdotter är koreografen vars konstnärskap genomsyras av engagemang för urfolkens historia och nutid. Med samiska rötter från Jämtland och kurdisk bakgrund från Irak tar hon sig an samernas förtryck och den despoti som drabbar flertalet ursprungsfolk. Projektet har ett internationellt utbyte mellan Sverige, Sápmi och Japan.

”Ett musikaliskt eko från svunna tider som väver samman våra förfäders kunskaper med vår egna längtan till vårt ursprung”.

Publiken tas med på en resa genom världar där kroppen bär på minnen vi själva inte upplevt, musiken och lätena är ett eko från det som varit, främmande men samtidigt igenkännande för oss. Rötterna söker sig ned i jorden för att väva samman våra förfäders kunskaper med vår längtan till att lära oss om vårt ursprung.

Marit Shirin Carolasdotter

Marit är dansare och koreograf med rötter i Sápmi (Hotagen, södra Sápmi), Sverige och Kurdistan, Irak. Hon har nu sin bas i Umeå där hon jobbar som dansare, koreograf och projektledare för sitt konstnärliga projekt Humans & Soil. Våren 2021 tog hon sin Magisterexamen i Internationell Scenkonst vid Stockholms konstnärliga högskola.

Marit har sedan tidigare en examen från kandidatprogrammet för dans från Stockholms Konstnärliga Högskola (2015) och har även studerat vid Iceland Academy of the Arts Contemporary Dance Programme i Reykjavík. Efter sina studier vid kandidatprogrammet flyttade hon till Bryssel, Belgien, där hon arbetade och tog klasser under 4 år och har sedan arbetat professionellt med dans i Tyskland, Estland, Danmark, Island, Sverige, Grekland, Österrike, Japan, Finland, Belgien och Spanien.

Förutom att jobba som dansare har Marit Shirin också jobbat som filmskapare och producerat dansorienterade filmer och dokumentärer. Hennes kortfilm IN BETWEEN visades på Bailar Apantalla dansfilmfestival i Mexico 2018 och Project V i Danmark.

”Trevande sökande, över under, över under. Det finns något i alla trådar som jag försöker dra i, i vävandet av våra band, våra liv och historien i våra kroppar.”

Medverkande:

Koreograf: Marit Shirin Carolasdotter

Dansare: Linnéa Sundling och Sebastian Björkman,
Jojk och musiker: Nina Nordvall Vahlberg
Ljudgestaltare Annelie Nederberg
Poet/dramaturg Juvvá Pittja
Ljusdesigner Örjan Fjällström
Producent: Olivia Welding.

Turnerar med Dansnät Sverige våren 2022

Arrangeras av Rum för Dans.

Senast ändrad:

Mer information

Kategori: Dans

Tid: 23 mars 2022 kl. 19.00

Plats:

Falkhallen, Falkenberg.

Entrè:

Ordinarie 195 kr. Scenpass 170 kr. Barn/ungdom t.o.m. 25 år 100 kr. För biljettinformation, se rumfordans.se