Direkt till innehållet
11 Sep Skapa Dans – Inspirationsdag i Kungsbacka

Skapa Dans – Inspirationsdag i Kungsbacka

Du som är 14–22 år, intresserad av dans och skapande är välkommen att vara med på inspirationsdagarna inför koreografitävlingen Skapa dans. Inspireras i workshopar med Julian ”Joujou” Namroud och Gustaf Jönsson, som är professionella dansare och koreografer.

Vi berättar om Skapa dans, du får träffa andra dansintresserade i Halland och vi bjuder dig på lunch och fika.

Välj mellan två tillfällen:

10:30 Drop in
11-12:30 Workshop 1
12:30-13:30 Lunch / Q&A
13:30-15 Workshop 2
15-16:30 Fika / tid till feedback

Julian ”Joujou” Namroud

Julian ”Joujou” Namroud.
Julian ”Joujou” Namroud. Fotograf: @azi_productions.

Julian ”Joujou” Namroud är dansare, projektledare, koreograf och danspedagog. Han jobbar med flertalet dansprojekt och har en gedigen erfarenhet inom hip hop kulturen. Joujou har stått på olika scener, dansat bakom SNAP, varit med i musikvideos, kortfilm, föreställningar, battlat nationellt och internationellt, blivit Nordic Champion i hip hop under KOD Streetdance World cup 2017-18.

Julian Joujou är alltid nyfiken att se vart dansen kan ta honom. Har är grundare till Hip Hop Revolution som är en dansfestival som har pågått under 10 år där han fortfarande är med och jobbar. Han har hip hop som sin grund med sitt gung, groove, teknik och karaktär. Hip hopen, tillsammans med influenser av andra dansstilar är det som kännetecknar Joujous konstnärskap. Han är passionerad dans, där han inspirerat många på dansläger och workshops för att fortsätta vidare i sin egen dansutveckling runt om i Skandinavien.

–Your journey begins within yourself, find your passion and let it lead you through life, säger Julian Joujou.

Gustaf Jönsson

Gustaf Jönsson.
Gustaf Jönsson. Fotograf: Carl Thorborg.

Gustaf Jönsson är dansare, koreograf och skådespelare från Getinge i Halmstad kommun. Men är nu boende i Göteborg. Gustaf är utbildad på Sturegymnasiet i Halmstad och på Balettakademien i Göteborg, samt 2långs Teaterskola. Som dansare har Gustaf varit verksam på bl.a. Göteborgsoperan, Smålands musik och teater och Wermland opera. Gustaf har koreograferat ett 20-tal produktioner, både egna verk, teateruppsättningar, revy och show.

– Jag drivs av berättandet och att föra historien på scenen framåt, oavsett vilken konstform eller stil det handlar om, därför har jag kastat mig mellan genrer som modern dans, teater, performance, musikal, med mera. Det ger mig utmaningar, inspiration och stimulans, säger Gustaf Jönsson

Anmäl dig till inspirationsdagarna

Anmäl dig med namn, e-post och telefonnummer, samt vilken dag du vill vara med, till marta.vassegard@regionhalland.se

Det är kostnadsfritt att vara med. Det finns begränsat antal platser. Vi behöver din anmälan senast en vecka innan respektive dag, men det är ”först till kvarn” så vänta inte för länge!

Inspirationsdagarna är ett samarbete mellan Studieförbundet vuxenskolan, Dansstudion, Nolltrefem, Kungsbacka Teater och Kultur i Halland.

Skapa Dans koreografitävling

Skapa Dans är en koreografitävling för unga dansare och koreografer mellan 14 och 22 år. Tävlingens syfte är att uppmuntra ett eget dansskapande hos amatörer samt visa på den fantastiska kreativitet, kompetens och det kunnande som finns hos dansutövande ungdomar. Alla kan vara med oavsett bakgrund och alla dansstilar är välkomna!

Läs mer om Skapa Dans koreografitävling

Senast ändrad:

Kategori: Dans

Tid: Lördag 11 sep, kl. 10.30–16.30

Plats:

Kungsbacka Teater

Sista anmälningsdag: 2021-09-05

Målgrupp: För dig som är 14–22 år och intresserad av dans.

Entrè:

Kostnadsfritt. Du som deltar får lunch och fika!