Direkt till innehållet

Textil konst ur Region Hallands samling – Utställning

Under VÄV2022 finns en unik möjlighet att se textila konstverk ur Region Hallands konstsamling. Konstverken har hämtats in från arbetsplatser i hela regionen där de till vardags kommer personal, patienter och besökare till gagn. Utställningen visas på Nolltrefem i Halmstad 22–24 september.

I utställningen finns ett flertal olika textila tekniker representerade, såsom bildvävnader, broderi och skulptur. Konstverken är inköpta över tid och flera av konstnärerna i utställningen har en koppling till Halland eller är själva boende och verksamma här.

Regionens konstsamling Artoteket består av mer än 11 000 verk som placeras i Region Hallands lokaler. Samlingen utökas kontinuerligt med nyinköp av både regionalt och nationellt verksamma konstnärer och ska spegla den bredd av uttryck som ryms inom samtidskonsten. Syftet är att stötta konstlivet och ge regionens anställda och besökare möjlighet att ta del av en variation av konstnärliga uttryck. Konsten ska även bidra till bättre miljöer att vistas i och vara en del av den vårdande processen.

Nolltrefem, exteriör.

Utställningen är öppen

Torsdag 22 september kl. 9.00–21.00
Fredag 23 september kl. 9.00–21.00
Lördag 24 september kl. 9.00–17.00

Mer om VÄV2022: https://vav2022.se/

Artoteket i samarbete VÄV2022, Kultur i Halland – Slöjd och Nolltrefem, Halmstad kommun.

Senast ändrad:

Kategori: Bild- och formkonst, Slöjd och Konsthantverk

Tid: 22–24 september, torsdag och fredag kl. 9.00 – 21.00, lördag kl. 9.00 – 17.00

Plats:

Nolltrefem, Fredsgatan, Halmstad