Direkt till innehållet
12 Dec Träff för keramiker på Teckningsmuseet

Träff för keramiker på Teckningsmuseet

Vi välkomnar i Halland verksamma keramiker, bild- och formkonstnärer samt keramiskt intresserade till denna kostnadsfria nätverksträff på Teckningsmuseet i Laholm.

Det blir guidning av den aktuella utställningen »Shades of existence« som visar tre internationellt aktiva konstnärer, Klara Kristalova, Joakim Ojanen och Ragnar Persson. Vi visar, för första gången, det 50-talet kärl och skulpturer av lokal naturlera som arbetades fram av i Halland verksamma keramiker under Keramikåret 2018 samt gör ett besök i Laholms keramikmuseum.

Från första spadtaget i leråkern till keramiskt gods

Under kvällen visas, för första gången, det 50-talet kärl och skulpturer av naturlera från Laholm som arbetades fram av i Halland verksamma keramiker under Keramikåret 2018. Vi får träffa keramikerna, ta del av processen från leråkern via bearbetning till färdig lera och slutligen keramiska kärl och konstföremål. Föremålen brändes gemensamt, under den publika Arkeologidagen sommaren 2018, i en rekonstruerad brännugn från bronsåldern, en s.k. öppen eldning. Elvira Roslund Gustavsson berättar om satsningen, processen och bearbetning av naturlera.

Shades of existence

På Teckningsmuseet visas just nu teckningar och keramiska skulpturer av tre internationellt aktiva konstnärer, Klara Kristalova, Joakim Ojanen och Ragnar Persson. Alla tre har hittat sina särpräglade uttryck genom en slags experimentlysten obundenhet och skapar personliga och emotionellt starka världar där betraktaren släpps fri i sin tolkning av verken. Det blir ett exklusivt möte som berör något skört och annorlunda och mörkt, men som också med sympati och humor utforskar livets alla nyanser.

Laholms keramikmuseum

I museet, som är inrymt på bottenvåningen, visas dels en permanent utställning med fokus på keramik tillverkad i Laholm under 1900-talet och dels en mindre tillfällig utställning av djurfigurer från olika keramikverkstäder i Laholm.

Välkommen att nätverka och inspireras!

Träffen arrangeras av Kultur i Halland – Slöjd och Teckningsmuseet i Laholm i samarbete med keramiker Elvira Roslund Gustavsson.

Senast ändrad:

Mer information

Kategori: Slöjd och Konsthantverk

Tid: 12 december kl. 17.30-20.00

Plats:

Teckningsmuseet i Laholm.

Sista anmälningsdag: 2019-12-08

Målgrupp: I Halland verksamma keramiker, bild- och formkonstnärer samt keramiskt intresserade.

Entrè:

Träffen är kostnadsfri. Begränsat antal platser. Endast föranmälan senast 8/12 till: veronica.olofsson@regionhalland.se
Smörgås och kaffe ingår, så ange ev. specialkost vid anmälan.