Direkt till innehållet
2 Sep Upptäck UX – för biblioteksanställda

Upptäck UX – för biblioteksanställda

Upptäck UX riktar sig till biblioteksanställda i Halland. Det är en digital kurs i användarstyrd utveckling för dig som vill lära dig mer om hur era låntagare skulle vilja att era tjänster och platser ska fungera. UX-metoderna ger möjlighet att sätta låntagarna i centrum och jobba vidare med bland annat barnrättskonventionen på era bibliotek.

Varannan vecka, med start 2 september, lägger vi ut ett avsnitt där vi berättar och visar olika metoder. Det kommer sju avsnitt under hösten. Varje avsnitt är 5–10 minuter långt och innehåller övningar som tar cirka en timme att genomföra. Vi kommer ha frivilliga mellanmöten, cirka 45 minuter, några gånger under hösten för att diskutera uppdragen och hur metoderna fungerat. Kursavslutning är den 9 december.

Vi vill gärna att ni anmäler er minst två från varje bibliotek, en från barn- och en från vuxenverksamheten, och att ni gör övningarna tillsammans.

Kursen är ett samarbete med Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg och Kultur i Halland – regionbiblioteket. Deltagare från alla tre regionerna kommer att delta på kursen. Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg har tagit fram kursen och genomfört kursen tidigare, deltagare har sagt:

” …jag lärde mig massor av metoder som kommer att hjälpa mig lära känna våra låntagare och besökare. Jag gillar hur du lättsamt och glatt gav mig utmaningar i videoformat som sedan oftast hade skriftliga instruktioner i pdf.”

”Jag blivit inspirerad av de olika metoderna och utav de andra deltagarnas påhittighet. Jag har gillar att man kan göra de olika övningarna när det passar för en själv.”

”Kära Upptäck UX, du är fantastisk och har öppnat upp nya världar för mig, med ditt stora hjärta som ser alla människor och försöker göra allas upplevelser så bra som möjligt. Mitt hjärta smälte när du fick mig att förstå svårigheten i att hitta saker på vårt bibliotek, både fysisk och digitalt, du öppnade mina ögon. För alltid din.”

Anmälan

För vem? Bibliotekspersonal i Halland som vill utveckla er verksamhet. Gärna minst två från varje biblioteksorganisation.

Anmäl dig här, senast 26 augusti

Frågor?

Kontakta Åsa Holmberg Strand, tel. 0720-84 37 38, asa.holmberg-strand@regionhalland.se 

 

Senast ändrad:

Mer information

Kategori: Bibliotek

Tid: 2 september – 9 december, kursstart den 2 september kl. 08.30-10

Plats:

Online via Teams. Anmäl dig här.

Sista anmälningsdag: 2021-08-26

Målgrupp: Bibliotekspersonal i Halland. Gärna minst två från varje biblioteksorganisation.