Självprovtagning covid-19 - provsvar försenade

Många provsvar tar nu längre än 3 dygn från provet registrerades på 1177.se. Så fort provet är analyserat kommer svar via 1177.se. Ring ej 1177 eller vårdcentralen - de har inte information om provsvaret.

Om du väntar på provsvar - så kan du göra

Direkt till innehållet
25 Jan Vävutbildning – för profession, hobby eller välbefinnande? Nytt datum!

Vävutbildning – för profession, hobby eller välbefinnande? Nytt datum!

Föredrag med Annelie Holmberg, docent i textilvetenskap vid Konstvetenskapliga institutionen på Uppsala universitet.

Idag finns det ett fåtal utbildningar i hantverket vävning i Sverige. De kan tyckas vara få utbildningar men antalet är i praktiken unikt för Norden. Har vävkunskaper en relevans i dag? Eller är vävning så grundläggande för vår överlevnad genom alla tider att den unika kompetens vi har byggt upp i Sverige både bör bevaras och utvecklas?

Med exempel från några ännu verksamma utbildningar kommer det vid föredraget föras en diskussion om vävutbildnings (eller hantverks) betydelse. Hur har utbildningen i vävning förändrats och är den relevant i dagens Sverige?

Porträttbild av medelålders kvinna med glasögon
Annelie Holmberg

Annelie Holmberg är docent i ämnet textilvetenskap på Uppsala universitet, vid Konstvetenskapliga institutionen. Både forskning och undervisning har ett fokus på lärandet av textilt hantverk, gärna med inriktning mot vävning. Det textila intresset har funnits sedan barndomen, att väva eller sy var en självklar syssla. Kunskapen formaliserades sedan genom till exempel vävutbildning och arbete vid Handarbetets Vänner i Stockholm och textillärarutbildning i Uppsala.

Föreläsningen görs i samarbete med Hallands Konstmuseum.

Anmäl dig här senast 21 januari https://a.entergate.se/region_halland/foredragslojd

Du får en bekräftelse på anmälan via e-post. Ett par dagar innan den 25 januari, får du en länk till Teams, som när du öppnar den, tar dig in i ett digitalt mötesrum där vi kommer se varandra, se och lyssna på Annelie Holmbergs föredrag. Vill du prova tekniken i förväg, kontakta mig, Marita Jönsson, marita.jonsson@regionhalland.se

Mycket välkommen!

Senast ändrad:

Kategori: Bild- och formkonst, Slöjd och Konsthantverk

Tid: 25 januari kl 19.00

Plats:

Föreläsningen sänds digitalt via Teams.

Sista anmälningsdag: 2022-01-21

Entrè: