Direkt till innehållet
Avatarer (13–15 år)

Avatarer (13–15 år)

En dag får Simon en konstig friend request i sitt favoritspel. Någon som skriver på dålig engelska och verkar liksom gammal. Som byter namn hit och dit, vill bli vän och spela med Simon och som inte ger sig.

Det känns som ett gubbcreep förföljer honom. Samtidigt är det något konstigt med hans pappa, Rikard. Han slutar gå till jobbet och hemmet börjar förfalla. Han verkar pyssla med något hemligt på sin dator. Och ena stunden verkar han tro att Simon är näthatare eller nåt, nästa hintar han att Simon borde festa och kröka mer, och ibland sitter han bara och kollar skumt på Simon. Vad är det som händer med pappan? Vem är han egentligen? Vem tror han, pappan, att Simon är? Och varför är det plötsligt fullt av konserver överallt i hemmet?

Avatarer blir ett lika underhållande som innerligt virrvarr av möten och missförstånd där handlingen ömsom utspelar sig i spelvärld och chattar, ömsom i det vi kallar verkligheten. Där vi ena stunden ser allt genom Simons ögon och i den nästa genom Rikards. Det är historien om en far och son som inte riktigt kan förstå varandra, medan bägge två i själva verket mest längtar efter en ärlig och nära relation. Och mitt bland avatarer som byter ägare och utseende, äger ett trevande möte rum mellan en son och hans pappa.

”Tonåringar som får se Avatarer är att betrakta som lyckostar” – Kulturbloggen

”Välspelad pjäs med flera lager” – GP

”Aktuellt och träffsäkert” – Alba.nu

Utbudsblad för turnén på Masthuggsteaterns webbplats (pdf)

Trailer för Avatarer på YouTube

Producent: Masthuggsteatern
Medverkande: Philip Lithner och Carl-Markus Wickström
Foto: Lina Ikse

Kontakt för bokning

Samuel Ek, tel. 0702-200 339, e-post: samuel@masthuggsteatern.se

 

Kostnad

Totalpris som faktureras

Regional subvention

1:a föreställningen 15 000 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning
2:a förest. samma dag och lokal 8 100 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning

 

Senast ändrad:

Mer information

Publik: Max 60 personer inkl. personal.

Längd: ca 75 min.

Lokal: Spelyta inkl. sittplatser: 8x9x2,60m. Scenmått anges inkl. publikplatser pga. scenens utformning. Arrangören ordnar 40 stolar, vi tar med bänkar till 20 pers.

Turnéperiod: VT 21, Läsåret 2021–2022.

Typ: Teater