Direkt till innehållet

Boy (13–15 år) T.o.m. vt 2023

Föreställning bygger på den sanna historien om David Reimer och tar upp ämnen om identitet och maktmissbruk. Den högutbildade Dr Money mot föräldrarna John och Janet Reimer där barnet Bruce/Brenda/David kommer i kläm.

Vem bestämmer – Ditt val

Född som Bruce Reimer strax före sin enäggstvilling Brian den 22 augusti 1965 i Winnipeg, Kanada. Föräldrarna är unga, utan större inkomster och högre utbildning men lyckliga. När det några månader senare märks att båda pojkarna har problem med urinröret tar de med dem till sjukhuset. Läkarna konstaterar att det inte finns någon anledning till oro men ett enklare ingrepp måste göras. Denna rutinmässiga laseroperation går dock fatalt fel. Förkrossade övertalas föräldrarna att könskorrigera Bruce.

Läkaren Dr Money vid det prestigefyllda amerikanska universitet John Hopkins hävdar att genom vidare psykiatrisk behandling och operationer kan han förvandla Bruce till Brenda. Hon växer upp utan att veta vem hon är. Brenda känner bara att något är fel och i tonåren så får hon veta vad som hänt. Till slut bestämmer hon sig för att bli han igen.

Uppsättningen skrivs och regisseras av Carly Wijs från Nederländerna. Hon har tidigare bland annat skapat den kritikerhyllade Us/Them för BRONKS i Belgien. Med den lyckades hon på ett lekfullt men samtidigt djuplodande vis berätta historien om det tragiska gisslandramat på en skola i Beslan. Us/Them vann First Fringe Award på Edinburgh Festival Fringe 2016 där den spelades för utsålda hus innan den flyttades till National Theatre i London.

Se trailer för Boy på Vimeo

Anpassning till pandemi: Föreställningen kommer att finnas för bokning som digital version.

Artist/grupp/kulturskapare: TEATERi
Medverkande: Jesper Arin, Vanja Maria Godée

Fotograf: Stef Stessel

Kontaktperson för bokning

Lisa
Mejl: lisa@teateri.se
Telefon: 0709-671119

 

Kostnad

Totalpris som faktureras

Regional subvention

1:a föreställningen 21 000 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning
2:a föreställningen samma dag och lokal 10 000 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning
Digital variant 12 000 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning

 

Senast ändrad:

Mer information

Publik: Max 90 personer inkl. personal.

Längd: 60 min.

Lokal: Spelyta exkl. sittyta 7x6 m. Takhöjd: 4m. Fungerar i de flesta lokaler, ta gärna kontakt för mer information. Gruppen har med ljud och ljus.

Turnéperiod: Läsåret 2022/2023

Typ: Teater