Direkt till innehållet

HUD (7–9 år) T.o.m. vt 2024

HUD är en dansföreställning för lågstadiet där vi tar oss an kroppens största organ: huden. Utifrån en segdragen känsla av distans inför den egna och andras kroppar till följd av smittospridningen av coronaviruset uppmärksammar Kroppsklubben hudens betydelse i relation till kroppskontakt och beröring.

I en blå omslutande värld närmar vi oss varandra och huden på ett tryggt och lekfullt sätt. Publiken får möjlighet att rikta sitt fokus och sin upplevelse till huden och därigenom uppleva sin egen kropp, andras kroppar och sin omgivning på ett nytt sätt. Hur känns det att vara nära, hur känns det att vara långt ifrån? Hur känns en gnugg? Kan huden vara hungrig och kan huden vara mätt? Vad skulle huden kunna säga om den hade en röst?

Föreställningen slår ett slag för den fysiska närheten och rätten till att själv bestämma när en vill vara nära eller långt ifrån. Vi vill att alla barn som lämnar HUD ska känna sig tryggare, säkrare, varmare och närmre sin egen och andras hud!

Trailer för HUD finns att se på Vimeo

Artist/grupp/kulturskapare: Kroppsklubben
Medverkande: Lisa Nilsson, Anna Johansson och Rebecca Yates
Fotograf: AdeY

Kontaktperson för bokning

Lisa Nilsson, telefon 070 383 30 83, e-post: info@kroppsklubben.se

 

Kostnad

Totalpris som faktureras

Regional subvention

1:a föreställningen 24 700 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning
2:a föreställningen samma dag och lokal 8 000 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning

 

Senast ändrad:

Mer information

Publik: Max 60 personer inkl. personal.

Längd: 45 minuter

Lokal: 10x10 meter, sviktande golv och mörkläggning önskvärt. Starkström minst 16A. Lånar gärna högtalare om det finns. Har med första raden för publik men behöver sedan bänkar/stolar från spelplatsen.

Turnéperiod: VT 2024

Typ: Dans