Direkt till innehållet
Hur mår modet? (från 11 år)

Hur mår modet? (från 11 år)

Vad är mode? Hur mår modet? Vi utgår från material som inte tär mer än nödvändigt på vår jord, material som redan fyllt en funktion. Utifrån vad vi har är vi fria modedesigners för en timme eller två.

Vi jobbar tillsammans på modedockor eller på varandra: klipper bort en ärm, en krage, ett byxben och ersätter det med annat byxben, eller ärm från tröja, draperar med tygstycken, konstruerar en huvudbonad. Nålar ihop för att det ska gå fort. Snabbt skapande med mycket energi! I slutet kör vi en kort ”mode-show” och visar för varandra vad vi skapat.

Utgå från din identitet och fundera över Vem är jag? Vem vill jag vara? När man gör själv skapar man samtidigt sin alldeles egna grej, som visar vem DU är. DIY (do it yourself) är en gammal rörelse som fått nytt uppsving. Det är en rörelse som slår an på dagens samhälle på många sätt: genom att skapa själv från material som finns tillhands är den inte bara vänligare mot vår miljö, utan skapar dessutom en bättre självkänsla hos den som gjort den; att få känna ”jag kan”.

Ninia Sverdrup har bott och arbetat med konst under många år i Berlin men bor nu på landet utanför Vallda. Där har hon sina egna får vars ull utgör hennes nya konstmaterial.

Kulturskapare: Ninia Sverdrup www.niniasverdrup.com
Medverkande: Ninia Sverdrup

Vem är jag?

Under 2021 visas en mängd olika utställningar på temat mode i Halland. Ofta syftar mode på kläder och yttre attribut, trender som kan leda till att alla ser ungefär likadana ut. Men det kan också vara ett sätt att berätta något om sig själv och den man vill vara. Mode kan vara roligt, lite som att klä ut sig, och också praktiskt då man ibland kan vilja gömma sig bakom det.

Kontakt för bokning

Ninia Sverdrup, tel. 070 24 86 381, e-post: ninia@sverdrup.se

Kostnad

Totalpris som faktureras

Regional subvention

Dag 1, 1:a programmet 3 000 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning
2:a programmet samma dag och lokal 2 500 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning

 

Senast ändrad:

Mer information

Publik: Max 15 deltagare inkl. personal.

Längd: 1,5 tim.

Lokal: Samlingssal eller liknande. Det ska finnas en vuxen person som kan assistera om deltagarna är yngre än 16 år.

Turnéperiod: Läsåret 2021–2022

Typ: Konst