Direkt till innehållet
Into the roots (13–18 år)

En dansföreställning om hemlängtan.

Med stark närvaro gör Fanny Kivimäki en föreställning om livet, drömmar och samvetskval. Skildrat genom en kombination av uttrycksfull musik, drömlik videokonst och med expressiv dans i fokus.

I Into The Roots utgår Fanny Kivimäki från sin egen och andras hemlängtan och det vi på gott och ont förknippar med våra rötter.

Utvald till Bibu 2020 med motiveringen:

”Hemlängtan och nostalgi står mot stark fysisk närvaro på scenen när Fanny Kivimäki gör en danssoloföreställning om livets rötter. Uttrycken varierar mellan melankolisk musik, vidunderlig videokonst och expressiv dans. Scenografi och föremål talar sitt tydliga språk om längtan till vidder och fjäll. Det uppstår en spänning mellan det filmade och det levande på scen som kretsar kring rörelserna att falla, rulla och klättra. Fanny Kivimäki gestaltar med mycket energi och varsamma detaljer. I en tid där människor flyttar över världen blir frågan om hemhörighet och längtan oerhört viktig att samtala om.”

Trailer för Into the roots på Vimeo

Artist/grupp/kulturskapare: Big Wind – Fanny Kivimäki
Medverkande: Fanny Kivimäki + 1 tekniker
Foto: Monika Manowska

Kontakt för bokning

Matilda Magnusson, 031-722 5016, matilda@bigwind.se

Totalpris som faktureras, inkl. allt.

Regional subvention

1:a föreställningen 20 700 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning
2:a förest. samma dag och lokal 10 000 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning

(2 timmar mellan föreställningarna)

Senast ändrad:

Publik: Max 100 personer inkl. personal.

Längd: ca 40 minuter.

Lokal: Spelyta exkl. sittplatser: 8x8x3m. Lokal: El 1x16A, mörkläggning, bygg/riv 3/1 h, bärhjälp.

Turnéperiod: Läsåret 2021–2022

Typ: Dans