Direkt till innehållet

Keep it safe (6–19 år) T.o.m. vt 2024

Vad skulle hända med en föreställning om publiken tappade kontrollen? Den rörliga dansföreställningen Keep it safe bjuder in publiken till en unik upplevelse av och på spelplatsen. Ibland kan det kännas som att hela världen har vänts upp och ned och ingenting är i ordning längre – React garanterar att allting är under kontroll!

Keep it safe är en interaktiv dansföreställning där gruppen leker med rörelsen och flödet av folk, och utforskar relationen mellan artisten och publiken.

Genom dans, rörelse och manipulering av olika objekt skapar de en ny logik och nya rum. De flyttar sig från A till B och bjuder publiken att följa med. De ställer frågor, inte bara kring regler och sociala normer som finns i grupper av människor, utan även gällande gruppinflytande, individuella val samt ivern att ha kul.

I denna livliga miljö, med bara dansarnas kroppar, ett rep, en visselpipa och några trafikkoner, vill React påverka rörelsen, känslorna och uppmärksamheten hos publiken.

Keep it safe är enkel att anpassa för väldigt olika omständigheter och utrymmen som till exempel gympasal, torg, skolgård, foajé, inomhus och utomhus.

Innan speltillfället får alla lärare en lärarhandledning för att förbereda klassen/gruppen inför föreställningen, som också kan underlätta det efterföljande samtalet.

Trailer för Keep it safe finns på YouTube

Artist/grupp/kulturskapare: React Public Performances
Medverkande: Anton Lejon, Alex Nagy, Tiina Lehtimäki, Annu Ronkainen, Oriane Paras och Rodrigo Vilarinho. React Public Performances har 6 medlemmar. Föreställningen spelas alltid av 5 dansare.
Fotograf: Einar Kling-Odencrants

Kontaktperson för bokning

Tiina Lehtimäki, telefon 073 639 22 21, e-post: info@reactperformances.com

 

Kostnad

Totalpris som faktureras

Regional subvention

1:a föreställningen 26 000 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning
2:a föreställningen samma dag och lokal 8 000 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning
3:e föreställningen samma dag och lokal 8 000 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning

 

Senast ändrad:

Mer information

Publik: Avgörs av utrymmets begränsningar och publikens ålder. Maximalt 150 personer inkl. personal per föreställning.

Längd: 35 min.

Lokal: Föreställningen rör sig genom utrymmet och är väldigt anpassningsbar utifrån givna omständigheter. Det behövs dock en total yta om minst ca. 300 m² som publik och artister delar.

Turnéperiod: Läsåret 2023–2024.

Typ: Dans