Direkt till innehållet
Konstig Musik – Musikalisk konst (6–9 år) T.o.m. vt 2021

Konstig Musik – Musikalisk konst (6–9 år) T.o.m. vt 2021

Musik upplever vi med öronen och konst med ögonen. Eller? Båda känner vi i hjärtat. Och egentligen finns det nog fler likheter än skillnader. Båda är en komposition som byggs upp av olika delar, med olika intensitet och nyanser. Kom och måla tillsammans med två professionella musiker!

Låt musiken och dina känslor leda handen när vi målar utan några pekpinnar eller krav på att det ska ”bli likt”. Vi får också testa hur det låter om musikerna spelar efter det vi målat istället för efter vanliga noter.

En interaktiv komposition

Under en timme i ateljén på Hallands Konstmuseum får vi en tvärkulturellt gränsöverskridande och unik upplevelse. De professionella musikerna Frida Rolfsdotter Thurfjell, saxofon, och Emma Augustsson, cello, står för en improviserad ljudbild. Under ledning av konstpedagogen Lotta Sandberg gör vi visuella tolkningar av musiken.

Bild: Lotta Sandberg, konstpedagog, Hallands Konstmuseum
Musikgrupp: Swote
Medverkande musiker: Frida Rolfsdotter Thurfjell och Emma Augustsson

Frida Rolfsdotter Thurfjell är saxofonist och kompositör från Luleå, Norrbotten. Hon är utbildad på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg och är verksam som musiker i Göteborg. Hon har sin grund i improvisationsmusiken; jazz, pop och folkmusik. Frida rör sig gärna i olika sceniska sammanhang med skådespelare och dansare. Förutom att spela i olika grupper har hon arbetat på Folkteatern och Göteborgs Operan. Hon är aktuell med barnföreställningen Rakel och Oraklet på Göteborgs Operan.

Emma Augustsson är en cellist, sångare och kompositör från Hedared utanför Borås. Hon trivs i tvärkonstnärliga och sceniska projekt, spelar i diverse band i olika genrer med fokus på improvisation och eget skapande. Har bl a arbetat med Sveriges Radio, Dramaten, Göteborgs dramatiska teater samt blev nominerad till årets bästa visa på Manifestgalan 2019 för skivan ”Sista dansen” med Boulevarder av glas.

Se en film om Konstig Musik – Musikalisk konst på YouTube

Kontakt för bokning

Lotta Sandberg, konstpedagog, Hallands Konstmuseum
E-post: lotta.sandberg@hallandskonstmuseum.se

Kontakta Lotta Sandberg gällande mobilitetsstöd (hela resekostnaden) för barngrupper som reser till Halmstad från andra halländska kommuner. Först till kvarn gäller.

Senast ändrad:

Mer information

Publik: Max antal per workshop: 30 elever

Längd: 60 min. Workshoptider att välja mellan: 9:00-10:00,10:30-11:30,12:00-13:00.

Lokal: Hallands konstmuseums ateljé

Turnéperiod: HT 2020-VT 2021

Pris i Halland: En workshop 4350 kr, den 2:a samma dag och plats kostar 1500 kr och den 3:e samma dag och plats kostar 1500 kr.

Priset som anges är det subventionerade priset exklusive moms.

Typ: Konst, Musik