Direkt till innehållet
Konstig Musik – Musikalisk konst, digital version (6-9 år och 10-12 år) T.o.m. vt 2021

Konstig Musik – Musikalisk konst, digital version (6-9 år och 10-12 år) T.o.m. vt 2021

En interaktiv komposition – digital version

Musik upplever vi med öronen och konst med ögonen. Eller? Båda känner vi i hjärtat. Och egentligen finns det nog fler likheter än skillnader. Båda är en komposition som byggs upp av olika delar, med olika intensitet och nyanser. Måla tillsammans med två professionella musiker!

Låt musiken och dina känslor leda handen när vi målar utan några pekpinnar eller krav på att det ska ”bli likt”. Vi får också testa hur det låter om musikerna spelar efter det vi målat istället för efter vanliga noter.

Ta del av kulturprogrammet direkt i klassrummet, livestreamat genom antingen Zoom eller Microsoft Teams. De professionella musikerna Frida Rolfsdotter Thurfjell, saxofon, och Emma Augustsson, cello, står för en improviserad ljudbild. Under ledning av konstpedagogen Lotta Sandberg görs visuella tolkningar av musiken.

Så här genomförs kulturprogrammet digitalt:

Programmet genomför som om alla hade varit i samma rum, men barnen sitter i klassrummet och ser musikerna och konstpedagogen projicerade på storbildsskärm. I den avslutande delen får barnen komma fram till kameran och hålla upp sin bild så att musikerna kan tolka den musikaliskt. Barnens bilder fäst på skärmen så att de kan se bilden och höra hur den låter.

Musikerna befinner sig på varsin länk från sina respektive hem och konstpedagogen från ateljén på Hallands Konstmuseum.

Material ingår inte. Det som behövs per barn är ca 10 vita A3-ark, en pensel (gärna ganska bred), svart färg (akryl eller gouache) och vatten.

Musikgrupp:

Swote

Medverkande musiker:

Frida Rolfsdotter Thurfjell är saxofonist och kompositör från Luleå, Norrbotten. Hon är utbildad på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg och är verksam som musiker i Göteborg. Hon har sin grund i improvisationsmusiken; jazz, pop och folkmusik. Frida rör sig gärna i olika sceniska sammanhang med skådespelare och dansare. Förutom att spela i olika grupper har hon arbetat på Folkteatern och Göteborgs Operan. Hon är aktuell med barnföreställningen Rakel och Oraklet på Göteborgs Operan.

Emma Augustsson är en cellist, sångare och kompositör från Hedared utanför Borås. Hon trivs i tvärkonstnärliga och sceniska projekt, spelar i diverse band i olika genrer med fokus på improvisation och eget skapande. Har bl a arbetat med Sveriges Radio, Dramaten, Göteborgs dramatiska teater samt blev nominerad till årets bästa visa på Manifestgalan 2019 för skivan ”Sista dansen” med Boulevarder av glas.

Se en film om Konstig Musik – Musikalisk konst på YouTube

Kontakt för bokning

Lotta Sandberg, konstpedagog, Hallands Konstmuseum
E-post: lotta.sandberg@hallandskonstmuseum.se

Senast ändrad:

Mer information

Publik: Max antal per workshop: 30 elever

Längd: 60 min. Workshoptider att välja mellan: 9:00-10:00,10:30-11:30,12:00-13:00

Turnéperiod: 2020/2021

Pris i Halland: En workshop 3 000 kr, den 2:a samma dag, samma beställare 1000 kr och den 3:e samma dag kostar 1000 kr. Priset som anges är det subventionerade priset exklusive moms.

Priset som anges är det subventionerade priset exklusive moms.

Typ: Konst, Musik