Direkt till innehållet
Krock (13–18 år)

Krock (13–18 år)

Vi möter tonåringar på kollisionskurs med varandra, sig själva och vuxenvärlden. Där något så obetydligt som en utebliven lajk på sociala medier leder till tjafs som eskalerar och slutar i totalt kaos.

Varför blir Lydia kär i världens mest svartsjuka kille? Är Jakob homo bara för att han tycker om att kyssa killar? Vem ska betala för milkshaken? Vad handlar bråket i skolmatsalen om? Hur gick det när Vilgot blev prankad? Vad hände egentligen den där dagen och hur kunde det gå så långt?

Föreställningen innehåller dans, sång och musik och är baserad på verkliga konflikter hämtade från högstadieelevers egna berättelser. Rädsla, avundsjuka, otrohet, vänskap, meningsskiljaktigheter, lojaliteter och ryktesspridning visas upp inför öppen ridå. Det är stora känslouttryck, höjda röster och hotfulla gester. Men också ömsint, lekfullt, humoristiskt och dråpligt.

Vi står dagligen inför konflikter av olika slag. I skolan, hemma, bland kompisar, med oss själva, med föräldrar och i världen. Med hjälp av föreställningen vill Teater De Vill lyfta samtalet kring konflikternas funktioner. Vi vill ge tonåringar möjlighet att undersöka konflikter ur olika perspektiv och reflektera kring sina egna och andras värderingar.

Till föreställningen går det att beställa workshops. Med teater som medel får eleverna bearbeta verkliga konfliktsituationer och undersöka olika vägar för konflikthantering. Fokus ligger på att uppmuntra till att inkludera och finna positiva exempel. Vi arbetar med gestaltningsövningar, samarbete, värderingsövningar och reflektion.

Artist/grupp/kulturskapare: Teater de Vill
Medverkande: Lydia Lindholm, Jakob Olausson, Johannes Stenmarck
Fotograf: José Figueroa

Om Krock på Scenkonstportalen

Trailer för Krock på YouTube

Kontakt för bokning

Malin Tell, tel. 070 777 34 48, e-post: malin@teaterdevill.com

 

Kostnad

Totalpris som faktureras

Regional subvention

1:a föreställningen 18 040 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning
2:a förest. samma dag och lokal 11 000 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning

 

Senast ändrad:

Mer information

Publik: Max 100 personer inkl. personal.

Längd: Ca 60 min.

Lokal: Spelyta exkl. sittplatser: 6x6x3m. El - vanliga vägguttag, mörkläggning, bärhjälp 1 pers, bygg/rivtid 2,5/1 tim.

Turnéperiod: Läsåret 2021–2022.

Typ: Teater