Direkt till innehållet

Pamoja och den magiska trumman (6–12 år) T.o.m. vt 2024

En musikalisk resa i en interaktiv konsert och berättelse där temat handlar om samarbete.

Musiken består av uttrycksfulla dansrytmer och sånger från olika kulturer i Kenya och det är ett spännande möte mellan Reagan Oduors afrikanska trummor och Amalie Asmilds nordiska fiolspel och sång. Under föreställningen blandas musiken med berättande och teater: Pojken Pamoja hoppas att han kan imponera på sina vänner genom att samla honung från den stora bikupan i skogen. Men det går fruktansvärt fel och nu kommer han att behöva sina vänners hjälp för att fixa allt …

Barnen blir inbjudna att vara med som en del av den interaktiva föreställningen. De får sjunga med i låtar från Kenya, klappa och spela rytmer samtidigt som de får känslan av att vara en del av en stor och spännande berättelse under hela konserten.

Medverkande

Amalie Malmgren Asmild är en dansk folkmusiker och berättare. Amalie föddes i en familj med musiker och berättare – när hon bara var 11 år gammal framträdde hon som Danmarks yngsta berättare på Moesgård berättarfestival. Hon uppträder med musik och berättarröst för både barn och vuxna med olika grupper och föreställningar. Sedan 2016 har hon arbetat tillsammans med den Kenyanske slagverkaren Reagan Oduor i projektet och gruppen M-Tafsiri Africa Duo. Genom M-Tafsiri Africa Duo har Amalie tunerat i Danmark, Kenya och Uganda och spelat konserter för skolor, organisationer och sociala projekt. Hon har också undervisat och hållit workshoppar för ungdomar och barn genom El-Sistema i Danmark och genom olika projekt i Kenya. Amalie fascinerar barnen genom att använda fiolen på ett nytt och annorlunda sätt inom den afrikanska musiken, hon sjunger och spelar samtidigt och motiverar barnen till att vara med.

Reagan Oduor Nyachieng’a är en karismatisk musiker och slagverkare. Han är född och uppvuxen i Kenya och är grundare av organisationen M-Tafsiri Africa, som hjälper utsatta barn och ungdomar i Kenya genom musikutbildning. Genom sin organisation har han hjälpt tidigare gatubarn från Nairobi ur drogmissbruk och trauma genom trumundervisning i grupp och musikterapi. Reagan har turnerat med föreställningar med musik och teater i Italien, Danmark, Norge, Litauen, Tunesien och Østafrika med olika grupper. Han har spelat konserter och hållit workshoppar på en rad skolor och förskolor i Danmark och Sverige. Reagan använder traditionell kenyansk slagverksmusik för att inspirera barnen till att uttrycka sig positivt, lära om olika kulturer och samarbeta genom musiken. Han skapar fascination genom sina distinkta och levande gester och sin naturliga auktoritet.

Se trailer på YouTube

Artist/grupp/kulturskapare: M-Tafsiri Africa Duo
Namn på medverkande: Reagan Oduor Nyachieng’a – sång, trummor, flöjt och Amalie Malmgren Asmild – sång, fiol.
Fotografens namn: Kennet Ruona

Kontaktperson för bokning

Amalie Malmgren Asmild
Mejl: amalieasmild@hotmail.com
Telefon: 073 786 27 57

 

Kostnad

Totalpris som faktureras

Regional subvention

1:a föreställningen 14 000 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning
2:a föreställningen, samma dag och lokal 0 kr (exkl. moms)
3:e föreställningen, samma dag och lokal 5000 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning

 

Senast ändrad:

Mer information

Publik: Utan teknik max 60 personer, med teknik max 200 personer, båda är inkl. personal.

Längd: 40 min

Lokal: Spelyta exkl. sittyta: 4 x 3 m. Scenyta, samlingslokal, aula, idrottshall etc. Vi spelar och uppträder gärna akustiskt inför en mindre publik. Om publiken är större kan vi ta med PA.

Turnéperiod: Läsåret 2022/2023

Typ: Musik