Direkt till innehållet
Re:Play (13-18 år)

Re:Play (13-18 år)

Ett spännande kortfilmsprogram med filmer skapade av halländska regissörer.

Vi tittar på filmerna och håller korta samtal mellan varje film. Vi pratar om de olika filmernas innehåll samt om visuella och tekniska lösningar och val som förstärker det som regissören vill berätta. Varje visning gästas av regissören till minst en utav filmerna – som också håller i samtalet. Vi vill inspirera eleverna till att själva uttrycka sig genom filmkonsten samt att ge en dem en unik upplevelse kring kortfilm – som de kanske inte är så vana vid att se och samtala kring.

Handledningsmaterial finns tillgängligt att använda och jobba vidare med i klassrummet. Det går också att skräddarsy innehållet enligt önskemål, såsom exempelvis specifikt tema.

Producent: Färgfilm

Se trailer för RePlay på Vimeo.

Senast ändrad:

Mer information

Publik: 30–200 personer.

Längd: Ca 1,5 timme (60 minuter film + 30 min samtal).

Lokal: Biograf eller annan filmvisningssal. Mörkläggning krävs. El för att koppla upp dator. Projektor och möjlighet att koppla in dator via HDMI. Bra Ljudsystem/högtalare. Ev. mikrofoner om lokalen är stor.

Turnéperiod: Läsåret 2020-2021. Enligt överenskommelse.

Pris i Halland: 1:a visningen: 3750 kr. 2 200 kr tillkommer för varje visning i samma lokal. Max 3 visningar/dag. Lokalhyra för biograf ingår ej.

Priset som anges är det subventionerade priset exklusive moms.

Typ: Film