Direkt till innehållet
Sagan om prins Hatt under jorden (6–9 år, familj)

Sagan om prins Hatt under jorden (6–9 år, familj)

Prins Hatt under jorden är en fartfylld föreställning med akrobatik, fäktning och levande musik. En saga om vänskap och modet att möta det okända. Föreställningen passar både utomhus och inomhus.

Kungadotterns högsta önskan är att finna de sjungande löven. Hon ger sig av hemifrån för att söka efter dem och hittar löven hos den mystiska Prins Hatt under jorden. Han är förtrollad av en elak häxa och kungadottern måste lova att aldrig se på honom i ljuset. De blir bästa vänner, trots att de bara får träffas när det är natt. Men kungadottern bryter sitt löfte och hennes vän rövas bort. Nu måste hon rädda honom ur häxans hemska klor!

Folksagor är en del av vårt kulturarv och ett lustfyllt sätt att möta teman som berör hur det är att vara människa. Strandteatern har utformat en interaktiv form för scenkonst där teatermaskerna på fonden plötsligt får liv och formas till sagofigurer i samspel med publiken. Karaktärer i mask upphöjer berättelsen från det individuella till det allmänmänskliga genom att representera olika roller vi alla känner igen oss i. De kan personifiera känslor och sätta ett ansikte till såväl girighet och ondska som ödmjukhet och mod. Fantasin får vingar med hjälp av berättande, improvisationer och levande musik. Varje föreställning blir unik när vi tillsammans kastar oss in i sagans värld för att besegra mörkrets krafter.

Artist/grupp/kulturskapare: Strandteatern
Medverkande: Kristina Sahlberg, Linnéa Ytterlid, Ariel Striim

Fotograf: Ariel Striim

Trailer och mer info om Prins Hatt på Strandteaterns webbplats

Kontakt för bokning

Kristina Sahlberg, tel. 073 896 75 78, e-post: kristina@strandteatern.se

 

Kostnad

Totalpris som faktureras

Regional subvention

En föreställning 12 500 kr (exkl. moms) 50% återbetalas efter redovisning

 

Senast ändrad:

Mer information

Publik: Max 80 personer.

Längd: Ca 40 min.

Lokal: Utomhus sommartid. Inomhus under vinterhalvåret. Spelyta exkl. sittplatser: 7x5m.

Turnéperiod: Läsåret 2021-2022.

Typ: Teater