Direkt till innehållet
Teater Halland

Teater Halland är vår regionala teater – alla hallänningars teater, som ägs av Region Halland.

Teatern spelar i hela Halland och är en resurs för skolor, föreningar och andra. Fokus ligger på barn och unga.

Aktuellt just nu

Leka är lag

En föreställning om Barnkonventionen när barnen själva får bestämma.

Spelar på turné i hela Halland
Målgrupp: 4–7 år
Spelperiod: 3 september 2021 – 15 maj 2022

Zoomers

Fyra unga människor – en värld.

Zoomers är en pulserande thriller om den unga generationen i dag. På ett oväntat sätt och med många vändningar målas deras bild av vad demokrati och allas lika värde är. Och hur det är att leva i en värld och samtid där det globala plötsligt är lokalt.

Spelar på Teater Halland, Varberg
Målgrupp: Årskurs 7–9
Spelperiod: 24 september–30 november 2021

Stolthet och Fördom

Eller The story of Mr Darcy, Mr Bingley, Mr Wickham, Mr Collins & Mr Bennet – fritt efter Jane Austen.

Tillsammans med fem manliga skådespelare utforskar regissören Anna Sjövall det kvinnliga rummet utifrån Jane Austens klassiska roman. Med stor kärlek till historien om systrarna Bennet och deras friare, ger de sig i kast med upp giften att förstå hur det är att leva i en värld där hela ens existens står på spel inför mannens blick.

Spelar på stora scener i Halland
Målgrupp: Gymnasiet
Spelperiod: 28 januari–15 maj 2022

Kontakt för bokning

Bokas direkt via Teater Halland.

Pris: 60 kr/elev efter regional subvention (ibland lägre) eller fast gagepris – buss till teatern ingår, oavsett varifrån i Halland ni kommer.

Kontaktuppgifter och mer information om utbudet för skolan hittar du på Teater Hallands webbplats.

Vi erbjuder pedagogiskt material framtaget till varje produktion. Teater Halland finns som en resurs för Skapande skola-projekt.

Producent: Teater Halland

Illustration: Leka är lag, av Camilla Engman.

Senast ändrad:

Lokal: Turné i Halland och i teaterhuset i Varberg, beroende på föreställning.

Typ: Teater