Direkt till innehållet

Ansök till Uppsala Kortfilmspitch och Uppsala Talangdagar

Publicerad: 2020-08-25 Senast ändrad:

Under Uppsala Kortfilmfestival 19-25 oktober arrangeras Uppsala Talangdagar och Uppsala Kortfilmspitch. Ansökan är öppen till den 11 september och du söker separat till de två evenemangen. Du som bor i Halland och blir antagen kan få ersättning för resan från Kultur i Halland.

Uppsala Kortfilmspitch

Uppsala Kortfilmspitch är Sveriges enda nationella pitch för kortfilm. Pitchen arrangeras fredagen den 23 oktober, under årets Uppsala Kortfilmfestival som är Sveriges enda renodlade internationella kortfilmfestival och främsta arena för kortfilm, samt en av Europas viktigare kortfilmfestivaler.

Vi söker nu projekt som vill delta och ha chansen att vinna 25 000 kronor från Svenska Filminstitutets kortfilmskonsulent Ami Ekström. Det är en jury som står för urval och Sveriges filmregioner, där Kultur i Halland – Film ingår, är med och arrangerar själva pitchen, tillsammans med festivalen.

Sista anmälningsdag är 11 september.

Läs mer om Uppsala Kortfilmspitch och hur du anmäler dig.

Uppsala Talangdagar

Uppsala Talangdagar, som arrangeras 22-25 oktober mitt under Uppsala Kortfilmfestival, är en nationell talangträff riktad till filmskapare på väg i sina karriärer som kommer utgöra nästa generations spännande filmbransch. Talangdagarna riktar sig inte enbart till regissörer utan vi välkomnar även ansökningar från personer med andra inriktningar. Träffen erbjuder ett unikt tillfälle att skapa nätverk med filmskapare från hela Sverige och att börja bygga ett kontaktnät i den professionella branschen. Under några intensiva dagar erbjuds seminarier, filmvisningar och möten med festivalens gäster. Sista anmälningsdag är 11 september.

Läs mer om Uppsala Talangdagar och hur du ansöker.

Arrangörerna meddelar att de inför årets Uppsala Talangdagar har vidtagit vissa åtgärder för att minimera risken för en smittspridning av covid-19. De har begränsat antalet deltagare till tio, samt erbjuder alla deltagare varsitt enkelrum. Visningar och seminarier hålls i lokaler med begränsat antal sittande och där det är möjligt att hålla avstånd till varandra. En del seminarier eller möten kan även komma att hållas online.

Kultur i Halland stöttar medverkande från Halland

Du som bor i Halland och blir antagen kan få ersättning för resan från Kultur i Halland – Film.

Kontakta filmutvecklare Anna Eriksson för mer information.