Självprovtagning covid-19 - provsvar försenade

Många provsvar tar nu längre än 3 dygn från provet registrerades på 1177.se. Så fort provet är analyserat kommer svar via 1177.se. Ring ej 1177 eller vårdcentralen - de har inte information om provsvaret.

Om du väntar på provsvar - så kan du göra

Direkt till innehållet

Digitala besök av halländska författare på biblioteken

Kultur i Halland har i samarbete med folkbiblioteken i Halland spelat in ett antal samtal med halländska författare. Filmerna kommer att visas på bibliotekens digitala plattformar samt på skärmar i det fysiska biblioteksrummet.

Under den pågående pandemin har många aktiviteter på folkbiblioteken ställts om alternativt flyttas fram i tid, därför har nu Kultur i Halland bjudit in halländska författare för samtal. Vi har alla tvingats att hitta nya former för upplevelser. Samtalen har förts och spelats in på en mötesplattform och senare klippts ihop av en professionell halländsk filmproducent till en tillgänglig film.

Folkbiblioteken kommer att visa filmerna i sina digitala plattformar och i det egna biblioteksrummet. Filmerna kan också ses i Kultur i Hallands kanaler.

De halländska författarna berättar om sina böcker, sitt skrivande och om kärleken till ordet. Några av de intervjuade författarna är Lilly Emme, Sofia Ymén, och Ann-Charlotte Ekensten. Fler kommer att presenteras med tiden. Man kommer att känna igen sig i formatet mellan filmerna som alla inleds och avslutas på samma sätt och är ca 15–20 minuter långa. Tanken är att publiken ska kunna ta del av författarbesök trots pandemin.

 

 

Publicerad: 2020-07-01

Senast ändrad: