Direkt till innehållet

Fem fasta distriktsläkare nyrekryterade i Varberg

Publicerad: 2024-01-08 Senast ändrad:

Från och med 1 februari slutar de regionägda vårdcentralerna i Halland att ta in hyrläkare från bemanningsföretag. Särskilt några vårdcentraler i Varberg stod i höstas inför en stor utmaning med hög andel bemanning av hyrläkare. Nu har fem specialister i allmänmedicin rekryterats till fast anställning.

– Vi har under många år varit helt beroende av hyrläkare. Nu har vi två fast anställda specialister i allmänmedicin i stället, vilket är gynnsamt för våra patienter, vår arbetsmiljö och vår ekonomi. Jag är jätteglad och lättad över detta, säger Johanna Molander, verksamhetschef på Vårdcentralen Tvååker.

Även Vårdcentralen Västra Vall i centrala Varberg har lyckats i sin rekrytering:

– Vi välkomnar två allmänspecialister till vår vårdcentral under vintern och våren. Det här förbättrar förstås tryggheten och kontinuiteten för våra patienter. Och för oss som jobbar här har vi nu möjlighet att jobba ännu mer med teamarbete och utveckling, säger Annicka Brink, verksamhetschef på Vårdcentralen Västra Vall.

Vårdcentralen Håsten har dessutom nyrekryterat en fast anställd specialist i allmänmedicin, som startar sin tjänstgöring i sommar.