Direkt till innehållet

Filmer antagna för premiär på Göteborgs Filmfestival

Publicerad: 2020-01-15 Senast ändrad:

För dig som vill se film med koppling till Halland och våra halländska filmutbildningar, visas (minst) två kortfilmer att hålla ögonen på under Göteborg Film Festival 2020.

Regissören Antonio Ikovic (regissör) och Stina Eriksson (producent) har premiär med sin kortfilm Tatin Sin på Göteborg Filmfestival 2020. Antonio är från Halmstad, filmen är inspelad där med stöd av Kultur i Halland – Film. Antonio och Stina är tidigare filmelever på Katrinebergs folkhögskolas filmlinje. Antonio är även tidigare elev som gått Sturegymnasiets filmlinje i Halmstad. Medverkar i huvudrollen som pappan gör Elmaz Ikovic, som i verkligheten är regissörens pappa. Mahir Tatarevic medverkar i rollen som sonen.

En ung man står bredvid och tittar mot en medelålders man.
Scen ur filmen Tatin Sin. Sonen spelas av Mahir Tatarevic och pappan spelas av Elmaz Ikovic. 

 

Såhär beskriver Göteborgs Film Festival filmen Tatin Sin: ”I relationen mellan en far och en son, tar fadern ut sin frustration kring tillhörighet och maskulinitet på sin tonårsson. Vad han inte vet är att sonen också bearbetar liknande känslor, samtidigt som han måste bära faderns börda på sina axlar.” – Berivan Erdogan

Marcus Johanssons film Weekend är även den antagen till Göteborg Filmfestivals kortfilmsprogram. Marcus är också tidigare elev på Katrinebergs folkhögskolas filmlinje, och bland skådespelarna finns även tidigare skådespelarelever från Katrinebergs folkhögskola, som Ann-Lo Fjellström.

Filmfestivalen pågår 24 januari – 3 februari.

Grattis och lycka till, önskar Kultur i Halland – Film!