Direkt till innehållet

Författare kan söka kritikstöd

Publicerad: 2019-05-15 Senast ändrad:

Nu öppnar anmälan för ansökan om kritikstöd. För andra året i rad kan författare verksamma i Halland ansöka om att få en genomgång av professionella kritiker av ett redan utgivet verk. Sista ansökningsdag är 12 augusti.

Kritikstödet är tänkt som hjälp till författare som vill komma vidare i sin konstnärliga utveckling och består i att man får sin senaste bok genomgången och diskuterad av två yrkeskritiker i ett offentligt samtal dit även författaren är bjuden som lyssnare. Kritiklabbet/Örnen och Kråkan är ansvariga för urval, val av kritiker, redaktionellt arbete och publicering.

Ansök om kritikstöd

Läs mer och ansök om kritikstöd för författare

Lyssna på samtalen från förra året

Förra årets kritikstöd gick till Krystallia Sakellarious Denna bok tillhör Krystallia S: insidor/utsidor och Annika Bengtssons Såren som aldrig läker. Vi kallade de två samtalen där böckerna diskuterades för ”Konstsamtal – två kritiker om ett verk”. Medverkande kritiker var Åsa Elieson, Felicia Stenroth, Cilla Nauman och Jörgen Gassilewski. Samtalsledare var Magnus William-Olsson.

Samtalen hölls inför publik i Varberg och Laholm och spelades in i en podcast som du kan lyssna på via Kritiklabbets webbplats.