Direkt till innehållet

Gravid eller nyligen fött barn? Gör din röst hörd!

Publicerad: 2020-10-01 Senast ändrad:

Du som är gravid eller nyligen fött barn har möjlighet att delta i Graviditetsenkäten. I den har du möjlighet att svara på frågor om hur du upplever vården och din egen hälsa under graviditet, efter förlossning och ett år efter förlossning. Varje graviditet och förlossning är unik, därför är det viktigt att just du deltar. Dina svar hjälper till att utveckla vården.

Graviditetsenkäten sänds till din inkorg på 1177.se. Logga in, fyll i dina kontaktuppgifter och slå gärna på ”aviseringar” för att få en påminnelse när det är dags att delta.

Enkäten går ut vid tre olika tillfällen och kan besvaras av dig som:

  • är i graviditetsvecka 25
  • fött barn för åtta veckor sedan
  • fött barn för ett år sedan

Det är helt frivilligt att svara på Graviditetsenkäten. Du kan svara vid alla tre tillfällen, men du måste inte. Om du exempelvis födde barn för ett år sedan kan du välja att enbart fylla i den sista delen. Varje del tar ungefär fem minuter att besvara.

Så gör du för att delta

  1. Logga in på www.1177.se.
  2. I inloggat läge, klicka på ”Inställningar” under ditt namn högst upp på sidan.
  3. Fyll i kontaktuppgifterna. Välj gärna att få ”Avisering från 1177 Vårdguiden” via e-post och/eller sms.
  4. Klicka på ”Spara” längst ner. När uppgifterna är ifyllda, får du automatiskt ett meddelande till din e-post eller mobil när det är möjligt att fylla i respektive del av enkäten. Från den dag enkäten kommit, har du sex veckor på dig att svara.

Läs mer om enkäten på 1177.se/graviditetsenkaten