Direkt till innehållet

Halländsk deltagare utsedd till digitalt Tempo Meet-up

Publicerad: 2021-03-09 Senast ändrad:

Det blir Alex Bennheden som deltar från Halland i årets digitala upplaga av Tempo Meet-up för dokumentärfilmare, ett talangprogram som pågår under Tempo dokumentärfilmfestival i Stockholm.

Syftet med Tempo Meet-up är att dokumentärfilmare i vardande från alla regioner i hela Sverige ska kunna träffas och utbyta erfarenheter, samt få stöd för att ytterligare utveckla sitt eget projekt på väg till en publik. Sammanhanget med Tempo dokumentärfestival är förstås utmärkt, då svenska och internationella dokumentärfilmare samlas under en vecka för att fördjupa sig i den samtida dokumentärfilmen. Kultur i Halland – Film utlyser varje år en plats för en halländsk filmare. Till årets deltagare från Halland har vi utsett Alex Bennheden, från Falkenberg.

 

Alex Bennheden.
Alex Bennheden. Fotograf: Lina Nylander (bilden är beskuren).

 

– Jag har alltid varit väldigt filmintresserad och egentligen alltid vetat att jag någon gång ska skapa någon form av rörligt material. När jag och brorsan sedan skrev vår falkenbergska smeknamnsbok [Stregen, Klobban & Körva-Laila – och andra Falkenbergska smeknamn] så lärde vi känna så otroligt många intressanta och härliga människor, samtidigt som frågor om en uppföljare till boken kom allt tätare. Så min tanke är att få den där varma, kärleksfulla känslan vi hade i boken till en film. Kanske inte så journalistiskt undersökande, mer en fin film om vanliga men väldigt fina människor och deras vardag, berättar Alex Bennheden om sitt projekt.

– Jag älskar ju att testa nya saker, att lära mig grejer och tycker att jag oftast genomför mina projekt helhjärtat och stressar inte fram saker och ting. Där hoppas jag att den här Meet-up:en kommer ge mig massor av idéer, svar och kunskap som jag kan utnyttja i bland annat detta projekt, men även i framtida grejer, fortsätter Alex.