Direkt till innehållet

Halländsk scenkonst uttagen till biennal

Publicerad: 2022-02-23 Senast ändrad:

Teater Hallands Stolthet och fördom är en av två halländska föreställningar som är uttagna till Scenkonstbiennalen 7–12 juni i Västerås.

Stolthet och fördom eller ”The Story of Mr Darcy, Mr Bingley, Mr Wickham, Mr Collins & Mr Bennet” är en föreställning där regissör Anna Sjövall utforskar det kvinnliga rummet tillsammans med fem manliga skådespelare utifrån Jane Austens klassiska roman. Med stor kärlek till historien om systrarna Bennet och deras friare, ger de sig i kast med uppgiften att förstå hur det är att leva i en värld där hela ens existens står på spel inför mannens blick. Där varje rörelse iakttas och bedöms. Där dygden är allt och utrymmet begränsat.

På Sverigeturné

Pjäsen hade premiär våren 2020 men fick ställas in på grund av pandemin och hade sedan sin nypremiär den 21 januari 2022. Föreställningen är på turné runt om i Sverige under februari, mars och april, men är tillbaka i Halland i maj.

– Vi är så glada att få komma till Scenkonstbiennalen på Västmanlands teater med föreställningen säger Anna Sjövall, regissör för föreställningen och konstnärlig ledare och VD. Det känns så kul att den uppmärksamma på detta sätt – det är den verkligen värd!

Foto: Malin Arnesson

 

Halländsk homo(sapiens)

Den andra halländska föreställning som är uttagen till Scenkonstbiennalen i Västerås är Karolin Kents dansföreställning homo(sapiens) som är en samproduktion av, bland andra, Region Hallands Rum för Dans. Homo(sapiens) ifrågasätter prestationssamhället där prestation har blivit vår identitet och varandet, det mänskliga, har glömts bort. Homo(sapiens) hade premiär våren 2021. Intresserad? Föreställningen visas 30 november i Falkenberg